Berlingske Business

Send flere retssikkerh­eds­pakker, tak!

18BUSopinion-124130.jpg
Arkivfoto. Skatteministeren er i færd med at lancere sin tredje retssikkerhedspakke, og der er behov for flere pakker, for retssikkerheden på skatteområdet for både borgere og virksomheder halter på en række områder.

Skatteministeren er i færd med at lancere sin tredje retssikkerhedspakke, og der er behov for flere pakker, for retssikkerheden på skatteområdet for både borgere og virksomheder halter på en række områder.

Den samlede gæld til det offentlige nærmer sig 100 mia. kr. Det har fået skatteministeren til at hæve renten på gæld til det offentlige.

Derfor kan det lyde absurd, at virksomheder samtidig fratages retten til at indbetale skattebeløb frivilligt i de retssager, hvor Skatteministeriet er sagsøger. Konsekvensen er, at disse virksomheder udsættes for en urimelig renteeksponering i retssager, som Skatteministeriet indleder mod skatteydere. Sager, som Skatteministeriet statistisk set har en stor sandsynlighed for at vinde, og som kan trække ud i årevis.

Hvis rentesatsen skal forhøjes, bør skatteministeren dele sol og vind lige for de virksomheder, der nu bliver bragt i en situation, hvor det ikke er muligt at indbetale skattebeløb.

20BUSMichael-Randrup-side10.jpg

Problemet vil opstå i alle de sager, hvor skatteyderen i første omgang har fået medhold ved f.eks. Landsskatteretten – men hvor Skatteministeriet vælger at bringe sagen videre til domstolene.

Renteeksponeringen er i sagens natur særligt voldsom i sager om store beløb, men også i en række principielle sager, der skal forelægges for EU-Domstolen eller ankes til Højesteret som tredje instans. At en sag kan være ti år undervejs, fra den starter, til den endelige dom er afsat, er ikke usædvanligt.

Det har ikke alene konsekvenser for retssikkerheden. En langvarig skattesag kan dreje sig om meget store beløb og kan have store konsekvenser for virksomhedens mulighed for vækst.

Så kære skatteminister Karsten Lauritzen: Du har indledt et nødvendigt og anerkendelsesværdigt arbejdet med at genopbygge retssikkerheden. Heldigvis med et bredt flertal i Folketinget bag dig. Vores opfordring er: Fortsæt ad den vej. Og send flere pakker. Indholdet i den næste kunne være en hjemmel til, at en skatteyder frivilligt kan indbetale skattebeløb i retssager, hvor Skatteministeriet er sagsøger.

Billede

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen