Berlingske Business

Har regeringens forenklingsudvalg nu også helt styr på tallene?

24BUSInnovation-111818-855.jpg
Det er en meget dårlig idé at nedlægge innovationsmiljøerne i Aalborg, Aarhus, Odense og København, mener Mette Reissmann (SF). Arkivfoto: Iris

Bliver landets fire innovationsmiljøer nedlagt, trækker man tæppet væk under en succes.

Regeringens forenklingsudvalg har foreslået at nedlægge landets fire innovationsmiljøer, der hjælper helt nye videntunge iværksættere i gang med risikovillig statslig og privat kapital.

En kernebegrundelse fra udvalgets side var, at innovationsmiljøernes investering i danske iværksættere har gjort det svært at tiltrække ny risikovillig kapital senere hen. Den begrundelse svæver mildt sagt i vinden. Og det frustrerer mig som ordfører på området.

En spritny og meget grundig bruger­undersøgelse blandt innovationsmiljøernes virksomheder siger nemlig det modsatte. Mere end 60 pct. af de iværksættere, som innovationsmiljøerne støtter, siger, at innovationsmiljøerne gør det lettere at tiltrække investorer. Kun tre pct. mener, at det er blevet sværere.

Samme undersøgelse viser i øvrigt også, at 86 pct. er tilfredse eller meget tilfredse med samarbejdet med »deres« innovationsmiljø. 83 pct. af iværksætterne mener, at det vil være skadeligt for fremtidens iværksættere, hvis innovationsmiljøerne forsvinder.

Så hvor har regeringens forenklings­udvalg sine informationer fra? Jeg vil gerne se nogle hårde fact fra udvalget eller regeringen. Ellers florerer myterne. En af dem kunne være, at udvalget har forsøgt at tænke politisk og dermed prioriteret, at balancen mellem statslig, regional og kommunal strømlining skal være til stede. På bekostning af fornuften. Jeg har stillet spørgsmål til ministeren om det og venter nu i spænding på svarerne.

Det er for så vidt en fair sag for et regerings­udvalg at have en holdning til balancen mellem stat, region og kommune. Men som ansvarlig politiker forventer jeg at få det at vide up front, at det er en prioritering – specielt når man trækker tæppet væk under en succes.

I dag er innovationsmiljøerne til stede i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Deres evne til at spotte gode iværksættere over hele Danmark er faktisk god. 50 pct. af investeringerne ligger faktisk uden for hovedstadsområdet på trods af, at landets største medicinal- og IT-virksomheder ligger i København og omegn.

Og med deres unikke idé og tæt tilknytning og medejerskab fra universiteterne er innovationsmiljøerne også i stand til at sikre, at mere af Danmarks forskning bliver til virksomheder, som Danmark kan leve af i fremtiden. Det vidner f.eks. to af innova­tions­miljøernes succeser – GOMspace fra Aalborg og Universal Robots fra Odense – om. Innovationsmiljøerne sikrer et Danmark i balance, sådan som Social­demokratiet ønsker.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen