Berlingske Business

Energiselskab: Vi investerer i vores kunder – og i god forretning

Jens Bahne Sørensen
Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand i energiselskabet Sydenergi/SE.

LÆSERBREV

Peter Suppli Benson anerkender i en kommentar i Berlingske Business (d. 2.2.16), at SE kan ”ende med at tjene penge” på investeringer i hhv. SE Blue Equity og Stofa, som SE købte i 2013. Det er helt korrekt. Faktisk tjener vi allerede i dag penge på de investeringer, hvad vi og vores kunder er glade for.

PSB drøfter dernæst, hvordan andelsselskaber bedst kan forvalte deres formue. Det er en vigtig dagsorden, som vi selv har været med til at løfte, og som vi altid gerne vil diskutere. Som andelsselskab er vi nemlig ejet af vores kunder, og derfor har vi klare holdninger til, hvordan overskud bedst anvendes og forrentes, og hvordan vi mest effektivt bidrager til at udvikle den region, vi er en indgroet del af.

PSB hævder, at det burde være vores klare mission, at sikre vores kunder en lav elpris. Det er vi helt enige i. Faktisk er det ét af vores formål. Vi ønsker ikke, at opkræve unødige penge fra vores andelshavere. Et vidnesbyrd derom er, at vi i løbet af de seneste 10 år haft mulighed for at opkræve ca. 1,2 mia. kr. mere i nettariffer, end vi har gjort.

Men vores ansvar stopper ikke her. Som andelsselskab har vores repræsentantskab truffet en række beslutninger de senere år, der betyder, at vi udvikler og sikrer vores forretning fremfor blot at vedligeholde.  Ellers ville vi få en dårligere forretning på både kort og lang sigt, ligesom vi ville svigte vores kunder.

F.eks. har vi investeret ca. 5 mia. kr. i udrulning af lynhurtigt fibernet, så vores syddanske andelshavere kan følge med de stadig stigende krav til hurtigt bredbånd. Investeringer, der aldrig ville blive foretaget af aktieselskaber, da deres aktionærer ikke kan vente de 20 år, det typisk tager at få sine investeringer hjem i f.eks. fibernet. Blandt andet derfor er vi glade for, at vi ikke er et aktieselskab. 

At drive et forretningsmæssigt sundt energi- og teleselskab klares ikke længere alene ved blot at vedligeholde elkabler. De selskaber, der tænker sådan, vil have svært ved at klare sig i længden. Derfor er vi i SE klar til at indgå i samarbejder, der kan styrke vores forretning gennem fusioner, partnerskaber og alliancer. Vi går ydmygt og ansvarligt til opgaven – alle større beslutninger træffes af vores repræsentantskab – med en fast tro på, at skala og samarbejde er nøglen til vækst og gode kundeoplevelser på de markeder, vi opererer på.

Vi er stolte af at ramme en balance mellem at levere fornuftige priser, god kundeservice og en sund og fremgangsrig forretning, hvor vi samtidig betaler tilbage til det samfund, vi er en del af.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen