Berlingske Business

Åben invitation til Brian Mikkelsen: Tag til London og se iværksættervilkår, der rykker

29BUSMinisterrokade-141232.jpg
Brian Mikkelsen (K) trak i går i arbejdstøjet som erhvervsminister, da Trekløverregeringen blev præsenteret på Amalienborg Slotsplads, og ifølge Danish Business Angels kan det kun gå for langsomt med at gøre noget for at sikre bedre vækstvilkår. Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Synspunkt. Danish Business Angels sender inspirataionstur som indflyttergave til den nye erhvervsminister.

Kære Brian Mikkelsen, først og fremmest skal der fra DanBan lyde et stort tillykke med din genvundne ministerpost som Danmarks erhvervsminister. Vi ser med stor forventning frem til, at ­ du påtager dig ansvaret for at sikre vækstvilkårene i Danmark, så vi også har noget at leve af efter 2025.

Vi kender en hel del til de danske investeringsvilkår og adgangen til risikovillig kapital, som er en af de helt store grundpiller i en ambitiøs vækststrategi for landet, og derfor skal du vide, at vi står på tæer for at komme med input og inspiration til, hvordan du kan lykkes med at få gang i Danmarks vækst.

Vi skal ikke være bange for at se til udlandet og blive inspireret af gode måder at gøre tingene på, og derfor inviteres du hermed til en inspirationstur til London for at se på investerings- og iværksættervilkår, der virkelig rykker noget!

brian mikkelsen

I England er de nemlig langt mere ambitiøse, når det f.eks. handler om adgang til risikovillig kapital. Ikke så underligt har englænderne også dobbelt så mange vækstiværksættere pr. indbygger som os. Og de små og mellemstore virksomheder spiller som bekendt en markant rolle i forhold til vækst og job her i landet. Derfor har vi brug for mere risikovillighed.

For som det daværende erhvervs- og vækstministerium kunne bekræfte i en pressemeddelelse i sommer, står de mindre virksomheder i dag i en ringere finansieringssituation sammenlignet med de store. Fra DanBan ser vi flere positive ting i regeringsgrundlaget såsom lavere marginalbeskatning, bedre investeringsvilkår og en »styrket aktiekultur«, som giver et frisk pust til erhvervsklimaet for de små. Det såkaldte »vækstudspil« med lavere iværksætterskat og bedre adgang til risikovillig kapital lyder også meget lovende, og et »disruptionråd« lyder da om ikke andet interessant, selv om det nok i højere grad er ude i garagerne hos nye startups, at den slags foregår.

RB PLUS Bred aftale afskaffer omstridt PSO-afgift

Regeringsgrundlaget fokuserer på frihed, velstand og tryghed. Og til sidstnævnte er det værd at pointere, at vi i Danmark nogle gange er så glade for trygheden at vi helt glemmer, at hvis vi ikke har mange, der tager en risiko, så mister vi den tryghed og bliver i fremtiden et mindre rigt og mere utrygt samfund.

En analyse har vist, at danskere generelt er nogle tryghedsnarkomaner, når det kommer til valget mellem at være fastansat lønmodtager eller have en god idé og turde tage springet med egen virksomhed. Vi har en lønmodtagerkultur i Danmark og det er ikke godt for dansk vækst på langt sigt. Fra DanBans side vil vi gerne være med til at se konkret på kapitalbeskatning og investeringsvilkår, som kan give de små virksomheder den kapital, de har brug for, og mere generelt på hvordan vi kan få en mere entreprenant kultur i landet.

Karsten Dybvad, direktør for Dansk Industri (DI).

Hvis vi skal skabe fremtidens globale vækstvirksomheder, skal Danmark blive en nation, hvor vi påskønner folk, der tør tage chancer. Det er et rigtig godt sted at begynde, hvis Danmark som »vindernation« ikke bare skal forblive et ekko fra søndagens pressemøde på Marienborg.

Du ønskes selvfølgelig al mulig held og lykke med at få Danmark op i gear, Brian Mikkelsen, men da held og lykke ikke gør det alene, håber vi, at du vil tage imod vores invitation til at komme på inspira­tionstur til London og se på, hvorfor UK har langt flere vækstiværksættere end herhjemme.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen