Berlingske Business

Læs torsdagens Business-kalender

Carslberg
Bryggerikoncernen Carlsberg kommer torsdag med regnskab for første kvartal 2017. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Her er nogle af torsdagens begivenheder

ERHVERV

09:00 Årets k-konference løber af stablen

I dag samles hele kommunikationsbranchen til årets k-konference, KOM17. Dansk Journalistforbund og Kforum står bag konferencen, hvor man blandt andet kan møde Mark Turnbull, managing director hos Cambridge Analytica, som er datafirmaet bag Trumps valgkamp, Lars Silberbauer, Legos globale chef for social og video og Kim Larsen, kommunikationschef hos Danske Bank.

09:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner

Danmarks Statistik kommer i dag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Tallene for konkurser sidste måned viste, at flere havde mistet deres job som følge af konkurs i forhold til den forrige måned.
Flere job blev tabt til konkurser i marts

09:30 Konference om trafikulykker i arbejdstiden

Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension afholder en trafiksikkerhedskonference. På konferencen vil Havarikommissionen, politiet, transportminister Ole Birk Olesen (LA), transportordførere samt 100 repræsentanter fra danske transportvirksomheder sætte fokus på, hvordan erhvervskørslen i Danmark bliver mere sikker. På konferencen vil der blandt andet blive sat fokus på uopmærksomhed, træthed bag rattet og hvordan ny teknologi kan forebygge trafikulykker.

10:00 Prins Joachim deltager i talentkonference

Prins Joachim deltager i dag i Copenhagen Capacity's International Talent Conference. Den løber af stablen i Operaen fra klokken 10.00. Målet er at sammensætte virksomheder med talenter på de danske universiteter.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Bavarian Nordic, BioPorto, Carlsberg, G4S (Kun kvartalsopdatering, ikke regnskab), GN Store Nord (kl. 07.00), Salling Bank, Schouw & Co., Skjern Bank
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Noble Corp, Q1), A.P. Møller - Mærsk (kl. 08.00, Statoil, Q1), Carlsberg (Anadolu Efes, Q1), FLSmidth (kl. 12.00, Outotec, Q1), NETS (Global Payments, Q1), TDC (kl. 07.00, Telenor, Q1), Tryg (kl. 07.00, Gjensidige, Q1), Vestas Wind Systems (Arise, Q1), Vestas Wind Systems (kl. 07.00, Siemens, Q2)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Byggevirksomhed, 1. kvt. 2017
- Konkurser, april 2017
- Tvangsauktioner, april 2017
Udland:
- 9.55: Tyskland: PMI service (endelig), apr
- 9.55: Tyskland: PMI samlet (endelig), apr
- 9.50: Frankrig: PMI service (endelig), apr
- 9.45: Italien: PMI service, apr
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), mar
- 16.00: USA: Fabriksordrer, mar
- 14.30: USA: Produktivitet, Q1
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 17
- 14.30: USA: Handelsbalance, mar
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 16
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg, m/m, mar
- 10.30: Storbritannien: PMI service, apr
- 10.00: Norge: Rentemeddelelse
- 10.00: Eurozonen: PMI service (endelig), apr
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet (endelig), apr

Carlsberg med regnskab for de første tre måneder af 2017

Bryggerikoncernen Carlsberg kommer med regnskab for første kvartal 2017.

POLITIK

10:30 Åbent samråd om sænkelse af selskabsskatten

Skatteudvalget har i dag skatteminister Karsten Lauritzen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd om regeringens politik i forhold til at sænke selskabsskatten. Skatteudvalget har bedt skatteministeren konkretisere, hvad den kommende selskabsskatteprocent skal være, og hvordan en sænkelse af selskabsskatten skal finansieres. Samrådsspørgsmåleneer stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S) og Jesper Petersen (S).

10:30 Samråd med skatteministeren om styrkelse af Skats indsatsområde

Skatteudvalget har bedt skatteminister Karsten Lauritzen (V) forklare om, der er mulighed at øge skatteindtægterne og nedbringe skattegabet ved at styrke Skats indsatsområder med flere ressourcer. Ministeren er ligeledes blevet bedt om at bekræfte, at evalueringer af tidligere indsatser på skatteområdet har vist, at Skats kontrolmedarbejdere tjener deres løn mangedobbelt ind. Endelig skal Karsten Lauritzen svare på, om regeringen med den kommende finanslov vil afsætte midler til at øge mandskab og ressourcer på Skats indsatsområder eller om regeringen fortsat er afvisende over for behovet for at nedbringe skattegabet via en intensiveret kontrolindsats fra skattevæsenets side. Samrådsspørgsmål AD-AE-AF er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S). Samrådet åbent for alle og finder sted umiddelbart efter samrådet om selskabsskatten.

Lars Løkke Rasmussen mødes med den kinesiske præsident

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes i dag med den kinesiske præsident, Xi Jinping, og formanden for Folkekongressen, Zhang Dejiang. Lars Løkke Rasmussen er i Kina fra den 2-4 maj. Med på turen er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) samt en række virksomheder og erhvervsorganisationer.

UDLAND

Trump tager imod Australiens premierminister

USA's præsident, Donald Trump, mødes i dag med Australiens premierminister Malcolm Turnbull. Mødet finder sted i New York, hvor de to skal styrke forholdet mellem USA og Australien. De to lande kom på kant med hinanden, efter en telefonsamtale kort efter Trumps indtrædelse som præsident, hvor Trump kritiserede asylaftalen mellem de to lande, som den forrige præsident Barack Obama var med til at forhandle.

INDLAND

17:00 Hjernepris overrækkes af kronprinsen

Kronprins Frederik overrækker i dag The Brain Prize, som er verdens største hjerneforskningspris. Prisen er på en million euro og gives i år til tre forskere med base i Storbritannien, og de får prisen for blandt andet at have fundet en nøgle til at forstå de mekanismer i hjernen, der kan føre til ludomani, narkomani og alkoholisme.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen