Berlingske Business

Her er ugens bedste Business Gossip

Billede
Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens opture

Stendevads jackpot

Artiklen fortsætter under billedet
12BUSCarsten-Stendevad-1612.jpg
ATP direktør Carsten Stendevad fotograferet hos Berlingske Media på Pilestræde tirsdag den 25. august 2015.

Så du historien om det forestående salg af Nets forleden?

Det gjorde vi her på gossipredaktionen – og vi noterede os, at der er udsigt til en forrygende pris på måske hele 40 mia. kr. – en pris der skal ses i forhold til de bare 17 mia. kr., som var prisen, da Nets blev solgt i 2014. Jeg gætter på, at kapitalfondene, der købte Nets, jubler – i det stille selvfølgelig – og mon ikke man har gjort det sammen på direktionsgangen i Hillerød, hvor ATP gemmer sig.

For ATP, med Carsten Stendevad i spidsen, kan dermed for anden gang på få måneder indkassere en massiv milliardgevinst ved en salg af en af deres store investeringer.

Sidst var det ved børsnoteringen af DONG – og nu følger Nets altså efter.

Det er godt for ATP – men heldigvis også for alle os andre, som har lidt mønter stående hos ATP.

Får »Oscar« en forretning ud af Brøndby?

Artiklen fortsætter under billedet
12BUSJan-Bech-Andersen-1611.jpg
Bestyrelsesformand og hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby IF, Jan Bech Andersen.

Ja, undskyld. Burde selvfølgelig ikke drage »Oscar« – det »hemmelige« alias for Brøndby-storaktionær Jan Bech Andersen med ind i denne festlige historie.

Men var Oscar synonymet på det gamle og uprofessionelle Brøndby, så kan man håbe, at ugens nyhed om, at Brøndby for første gang i meeeget lang tid nu får en hovedsponsor, er et tegn på, at Brøndby og dermed Jan Bech Andersen kan være ved at få en forretning ud af driften af den gul-blå fodboldklub.

Med Arbejdernes Landsbank som ny hovedsponsor kommer der penge i den slunkne kasse, og man kan håbe, at pengene forvaltes fornuftigt og at man samtidig for alvor får styr på forretningen, ro på i ledelseslaget – og at ejeren holder sig på den smalle sti, hvor man opfører sig ordentligt.

Det er store krav – ikke mindst når vi taler Brøndby IF – men det kunne være interessant for klubben og dansk fodbold.

Den glade giver

Artiklen fortsætter under billedet
12BUSOle-KringNY-162632.jpg
Ole Kring - Han er direktør i SMB, der i går blev solgt for over en halv milliard kroner.

Ole Kring er en glad mand – og vi forstår ham her på Gossip-redaktionen.

For Farum-direktøren kunne i sidste uge ikke alene sælge sin virksomhed, Scandinavian Micro Biodevices, for en halv milliard og dermed gøre sig selv til mangemillionær, han har nu også forgyldt sine medarbejdere. For Farum-virksomhedens medarbejdere ejede hele 20 pct. af virksomheden, og tidligere på ugen kunne Ole Kring så gå i gang med at uddele små – eller måske meget store – konvolutter med penge til sine medarbejdere med aktier. Faktisk blev flere millionærer – noget de færreste nok havde troet, da de fik aktier i den dengang ganske lille ingeniørvirksomhed.

Se det er en historie, der er til at forstå. Og det giver forretningsmæssig mening.

For skal det gå godt i en virksomhed, så skal virksomhed og medarbejdere have fælles mål. Og selv om penge ikke er alt, så er det jo en god gulerod for at yde en ekstra indsats.

Ugens nedture

Kom nu ud af busken, Anders

Artiklen fortsætter under billedet
12BUSAnders-Holch-Povlsen-1.jpg
BMINTERN BMINTERN - Anders Holch Povlsen, Bestseller.

Anders Holch Povlsen hører fortjent til eliten i dansk erhvervsliv med den velindtjenende tøjkoncern Bestseller. Nu er det så kommet frem via Jyllands-Postens Finans.dk, at Holch Povlsen også har en milliardstor (hemmelig, skriver Finans.dk) forretning i Schweiz. Og hvad er nu det? Handler det om at sprede den store forretning ud i verden, handler det om at have et europæisk hovedkontor uden for Brande i Jylland - eller handler det om at spare i skat? Tjah, alles gæt er lige gode. Anders Holch selv klapper i og afviser at kommentere denne del af forretningen. Det er ærgerligt. Der kan nemlig være mange gode grunde til at lægge forretninger uden for Danmark.

Anders Holch selv vil nok sige, at det ikke rager omverdenen, hvordan han skruer sin koncern sammen. Men sådan opererer moderne, ansvarsfulde og internationale virksomheder ikke i dag. Det rager, og husk, at hvad der ikke kan forklares, kan ikke forsvares.

Skatteminister

Kom nu ned på jorden, Michael

Artiklen fortsætter under billedet
12BUSMichael-Christiansen-1.jpg
Vederlagskommissionens Michael Christiansen præsenterer kommissionens rapport om en mere tidssvarende og gennemsigtig vederlæggelse af fuldtidspolitikere. Det gør den i Eigtveds Pakhus mandag den 18. januar 2016.

DR-formanden Michael Christiansen har gossipperne bekendt aldrig stillet op i popularitetssøgende konkurrencer. Det ligger ikke til DR-krigeren, faktisk ligger det ikke til Michael Christiansen, at den omverden, som ejer stationen, skatteborgerne, kan have en mening om, hvor mange penge der skal puttes i statsbetalt TV, radio og internet.

Den gamle krig mellem Dansk Folkeparti og DR blussede op igen, da DF lagde op til markant at skære i statstilskuddet til DR. Det fik Michael Christiansen til at tage de helt store demokratigloser i anvendelse med en forståelse af, at DR sådan set var en naturgiven forudsætning for demokratiet. Intet mindre. Helt sådan ser verden uden for DR’s duggede ruder dog ikke på det.

Alle store mediehuse på stribe barberer omkostningerne ned, så hvorfor i grunden ikke også DR?

Kom nu tilbage til dyderne, Gert

Artiklen fortsætter under billedet
12BUSGert-Jonassen-164533.jpg
Arbejdernes Landsbanks direktør Gert Jonassen

Av for en bet. Gossipperne har ellers i lang tid været rosende over for arbejderbanken Arbejdernes Landsbank, og dens topchef igennem en halv menneskealder, Gert Jonassen. En bankdirektør, der synes at have fuld styr på sin bank og dens placering i dansk bankvæsen. En arbejderkapitalist, som ikke har kastet banken ud i vilde dispositioner som mange kolleger i den branche. Men så, bang, så kom halvårsregnskabet på bordet. Med et underskud.

Et underskud i et år, hvor indtægter fra hensættelser til tidligere tab oversteg de nuværende tab og hensættelser. Det store røde minusbrag i Jonassens regnskab var et beholdningstab på 351 mio. kr. Og ja, det har været urolige tider på de finansielle markeder, men gossipperne kan ikke frigøre sig fra den lumske tanke, at Jonassens bank har taget en chance, en spekulation – og tabt. Det ligner ikke den ellers driftsikre Gert Jonassen.

Det giver en nedtur på ugens gossipliste.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen