Berlingske Business

Her er ugens bedste Business Gossip

29BUSTue-Mantoni-140643.jpg
Overskrift
Ill til RB 18.01.2012 13:31 B&O/CEO: Vi kan få mere ud af forretningen, Med lanceringen af den nye produktlinje, der sigter efter nye, unge, udadvendte og prisbevidste kunder, satser B&O på at kunne puste gang i det slunkne salg og nå årets forventning om en omsætning på tre milliarder kroner. Det er lavprisproduktlinjen B&O Play, som B&O-ledelsen sætter sin lid til, og især musikboksen Beolit 12, der hører under det nylancerede brand, er der høje forventninger til.SE BERLINGSKE.DK Administrerende direktør for B&O Tue Mantoni viser her den nye Beolit 12 frem
Gossip
Overskrift
Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens nedture

 

Slut for manden med de mange liv

Man kan ikke sige, at det kom som nogen stor overraskelse.

Tue Mantoni – øverste direktør i B&O gennem fem år – forlader Struer-selskabet, som er gået så meget ondt igennem, og som fortsat har det så svært. Det kan godt være, at Tue Mantoni gør meget ud af at fortælle, at han forlader selskabet af egen fri vilje. Men uanset hvem der traf valget, er det ikke ligefrem med gjaldende fanfarer og et utal af sejre på CVet, at Mantoni forlader B&O.

For selskabet står fortsat i en uhyre trængt situation og mangler desperat den hjælpende hånd i form af en ny stærk ejer, som kan sparke liv i selskabet.

B&O

Tue Mantoni er lykkedes med en del. Blandt andet at revitalisere B&Os udtryk og fange nye yngre kunde­grupper.

Problemet er bare, at bestræbelserne ikke for alvor har løftet selskabet til nye højder. Så B&O er fortsat livstruet, og det bliver en hård kamp for af­løseren.

Pletter på DONG-overfladen

Artiklen fortsætter under billedet
29BUShenrikpoulsen2-133006.jpg

..., øh, men hør nu her, hr. senior-gossip-chefredaktør. Nok har du titel, men derfor behøver du jo ikke at have ret.

For mig er Henrik Poulsen jo en af ugens tabere. Det kan godt være, at du hiver tal op af skuffen og er overbevist om, at DONG bliver så og så meget værd, når selskabet snart børsnoteres. Men lad os nu tale om virkeligheden i DONG.

For er det ikke samme Henrik Poulsen, som er ansvarlig for den milliardstore regning for den fejlslagne satsning på Hejre-feltet i Nordsøen?

Og i denne uge kom det også frem, at DONG har bygget en ny olieterminal i Fredericia til den beskedne sum af to milliarder kroner – en terminal, som efter Hejre-lukningen ligger tom hen og ikke kan bruges til noget. Så midt i jublen over udsigten til børsmilliarder må man ikke glemme pletterne på den glittede overflade.

Lag på lag ryger af Nordea

Artiklen fortsætter under billedet
29BUSdavid-hellemann-140733.jpg
Nordea fremlægger 1. kvartal-regnskab på et pressemøde onsdag den 27. april 2016. Leder af Banking Danmark, David Hellemann, fotograferet under efterfølgende interview.

Tager man Nordea for et par år siden og sammenligner med banken i dag, er det meget tydeligt, at lag på lag af en ellers nærmest perfekt brynje er blevet pillet af Nordea. Det er et problem for banken – og det er et problem for den nye danske Nordea-direktør, David Hellemann.

Set herfra har han svært ved at finde sporet i banken – og for banken. Panama-papirer og tung krisekommunikation er eksempler på Hellemanns fortrædeligheder.

Uens udmeldinger fra to Nordea-direktører om priser på boliglån er et andet tegn på vanskeligheder og tvivl om styringen i toppen af banken. Og så er der de tilbagevendende sager, hvor Nordea kritiseres for brud på hvidvaskningslovgivningen og mangelfuld investeringsrådgivning og risikerer rap over fingrene fra myndighederne.

Det er dumme sager for en ny direktør, der stadig mangler at træde i karakter.

 

Ugens opture

 

Leg med familieværdier

Artiklen fortsætter under billedet
29BUSthomaskirkkristiansen-.jpg
LEGO-pressebillede i forbindelse med generationsskiftet i LEGO 27.4.2016. Thomas Kirk Kristiansen. (Foto: /Scanpix 2016)

Værsgo’ min dreng, her har du nøglerne. Pas godt på dem; de er kun til låns. Helt sådan er overdragelsen af magten i Lego-koncernen næppe foregået. Der er tale om et laaangt generationsskifte, men nu skulle det være ganske vist. 37-årige Thomas Kirk Kristiansen får overdraget familiedepechen i Lego fra sin far, Kjeld Kirk Kristiansen, som i sin tid fik den fra sin far, Godtfred Kirk Christiansen, som fik dem fra sin far, stifteren Ole Kirk Christiansen. Ligesom gossipperne undrer du dig sikkert over, at efternavnet staves med henholdsvis K og C. Det skulle efter sigende skyldes lidt rod hos præsten i sin tid.

lego

Det er noget af en arv, men også en stor forpligtelse, der lægges på Thomas Kirks skuldre. Sådan er det i de kredse – med arven følger også forpligtelsen. Afgørende er det, at generationsskiftet sker over en årrække, så de særlige Lego-værdier bliver videreført i stifterens ånd. Det vil seniorgossipperen lægge sig på sinde, når der om mange år skal generationsskiftes.

Manden, der ikke ryster på hånden

Artiklen fortsætter under billedet
29BUShenrikpoulsem-124534.jpg
DONG Energy A/S ordinær generalforsamling - Skærbæk ved Fredericia. Afgående Fritz Schur (afgående formand) og Henrik Poulsen adm dir.

DONG-direktør Henrik Poulsen har med kvartalsregnskabet lagt sin eksamensopgave frem, og den kommende børsnotering skal så afgøre, hvilken karakter DONG-chefen skal have. Overordnet set er det et fremragende regnskab, intet mindre. Det viser, at Poulsen har styr på sin virksomhed og ved, hvad han vil. Godt nok efter et par tumultariske år med frasalg, nedlukninger og skuffelser på nogle områder og store satsninger på andre, først og fremmest vind. Det sorte DONG er godt på vej til målsætningen om at blive det grønne DONG.

Ingen tvivl om, at de kommende investorer må til lommerne ved den forestående børsnotering i juni, hvis de vil med på Poulsens rejse. Et godt gæt er, at den samlede børsværdi skal betydeligt højere op end de 70 milliarder kroner, eksperterne foreløbigt har prisfastsat DONG til. Nuvel, der er selvfølgelig fortsat mørke pletter i Poulsens regime, men dem må juniorgossipperen tage sig af ...

Jensens Politiken

Artiklen fortsætter under billedet
29BUSChristian-Jensen-13280.jpg
FRIT REDAKTIONELT BRUG I FORBINDELSE MED OMTALE AF CHRISTIAN JENSENS NYE JOB PÅ POLITIKEN- - ARKIVFOTO 2011 af chefredaktør på Information Christian Jensen- - Se RB 28/4 2016 11.10. Christian Jensen bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Politiken og erstatter Bo Lidegaard, skriver Politiken i en pressemeddelelse. (Foto: Jakob Dall/Scanpix 2013)

Så fik Christian Jensen den ansvarshavende chefredaktørkasket på hovedet, som han har ligget i forreste linje til i lang tid. 43-årige Christian Jensen er ny mand i det berømte hjørnekontor hos Politiken på Rådhuspladsen i København. Og han følger dermed i hælene på nogle af medieverdenens største personligheder som Brandes, Cavling, Pundik og Seidenfaden.

Christian Jensen er et journalistisk fyrtårn i Danmark. Det har han bevist med chefredaktørstillinger på både Berlingske og senest Information. Nu skal han så bevise, at han også mestrer den samlende lederrolle på et af landets største og mest traditionsrige medier – også at kunne lede hovedorganet At Tænke Sig. Og hvad det indebærer af forpligtelser – og slagsmål – i forsvaret for ytringsfriheden og det frie ord. Det er store ord i april, men i medieverdenen fylder Politikens hjørnekontor rigtigt meget. Derimod fylder Politiken ikke så meget i business-verdenen. Men mon ikke Christian Jensen overlader den del til søstrene Børsen og Jyllands-Posten.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen