Berlingske Business

Her er ugens bedste Business Gossip

Niels B. Christiansen
Overskrift
Niels B. Christiansen (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016) Foto:
Business Gossip
Overskrift
Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens opture

Niels B.'s afskedssalut?

Det er svært at komme uden om Danfoss-bossen, Niels B. Christiansen. Og hvorfor skulle man også det? Han leverer varen og dræber myterne om, at man ikke for alvor kan lave business uden for hovedstadsområdet. Det går mildt sagt fremragende på Nordals, hvor Danfoss har sit domicil. Rekordomsætning og rekordindtjening.

Niels B. Christiansen

Nuvel, piller man lidt i det seneste regnskab, er det muligt, at man finder en skønhedsfejl hist og pist, men gossipperne er som bekendt fascineret af de store linjer. Og store linjer har Danfoss og Niels B. Faktisk er Danfoss så finansielt solid og skåret så skarpt til, at dagligdagen må begynde at kede Niels B. Christiansen. Skal han ikke videre? Om et par uger runder han 50 år, den ideelle alder for en erfaren topchef. Ingen tvivl om, at han står på øverst på headhunternes ønskeliste. Rygterne vil vide, at han også står højt på ønskelisten på Esplanaden. Gossipperne tvivler på, at Niels B. stadig er topchef i Danfoss ved årsskiftet.

Thise tager teten

Artiklen fortsætter under billedet
Ingen krise hos Thise - økologien storsælger Grubeost
Det lille økologiske mejeri, Thise mejeri, er ikke helt så lille mere. Foto : Johan Gadegaard

Nå ja, det er såmænd ikke så værst, lyder signalet fra Thise Mejeri. De er beskedne folk deroppe i Thise, som vist nok slet ikke engang er en rigtig by. Thise Mejeri skriver i hvert fald selv, at de er hjemmehørende i Roslev med postnummer 7870.

RB PLUS Nu kan bønderne malke løs

Det lille økologiske mejeri er ikke helt så lille mere; kompetent styret af chefen Poul Pedersen igennem mange år. Thise Mejeri med blot 75 andels­havere – samt fem tankbiler og tre kølebiler – rammer en omsætning på én milliard kroner og den bedste indtjening nogensinde, konstaterer Poul Pedersen. Om det er en slet skjult hilsen til storebror Arla, der kæmper med indtjeningen, er ikke helt til at vide. Men fest er der i Thise. Det har ikke altid været lutter idyl i Thise. Det lille mejeri har haft svært ved at konkurrere med Arla på mælkeprisen. Thise har også vovet sig til det store udland, men væksten skal holdes på et niveau, så den kan håndteres.

Hallo, er der nogen?

Artiklen fortsætter under billedet
Morten Strunge
Morten Strunge. Foto : Asger Ladefoged

Indrømmet, gossipperne forstår ikke helt, hvad der foregår i telebranchen. Noget tyder på, at de store teleselskaber med TDC i spidsen sidder tilbagelænet og venter på, at nye, frække små teleselskaber skal finde på nye, frække ideer. Blot for at vokse sig så tilpas store, at TDC og de andre gamle i branchen kommer med en stor pose penge og køber opkomlingene.

pix-Plenti

Morten Strunge, som for nogle år siden lavede det nummer med sit telefonselskab Onfone, og Peter Mægbæk, som lavede et tilsvarende med Fullrate, er igen klar med et nyt mobilselskab med navnet Plenti. Strunge er bestyrelsesformand og investor og Mægbæk den daglige chef. Ud over mobiltelefoni bliver Plenti i høj grad også et underholdningsmedie. Nu handler det så om at markedsføre sig til en så tilpas stor position på markedet, at et af de store selskaber finder Plenti irriterende, åbner læderet og øser nye penge ud over Strunge & Co. Det er dælme godt set. Det er næppe sådan, at den kloge narrer den mindre kloge, men øh ...

Ugens nedture

Stort ståhej for ingenting

Artiklen fortsætter under billedet
Cees't Hart
Cees't Hart. Foto : Emil Hougaard

Hvis nogen skulle have troet, at Carlsberg stod foran et gearskifte under den nye topchef, Cees ’t Hart, blev de nok skuffede tidligere på ugen.

For nok skifter Carlsberg gear, men det bliver nedad i forsøget på at finde sig selv samt få styr på organisation og gæld.

cees t hart

Meldingen fra topchefen var sådan set pænt i tråd med det, han har indikeret, ville være vejen frem for Carlsberg. Alligevel er signalet et underligt uambitiøst og lettere valent bud på fremtiden for den danske bryggerikæmpe, som i disse år slet ikke kan følge konkurrenterne.

For ja, selvfølgelig skal der være styr på struktur og økonomi, men uden visioner – sådan rigtige visionære visioner – sparker man sjældent gang i en virksomhed, der som Carlsberg har behov for nytænkning.

Cees't Hart

Det bliver Cees ’t Harts store opgave – i hvert fald når han er på den anden side af den øjeblikkelige smalhals.

Søgaard gled i olien

Artiklen fortsætter under billedet
Allen Søgaard
Allan Søgaard. Foto : Thomas Lekfeldt

På gossipredaktionen har vi vredet hjernerne – selv senior-gossip-chefredaktør Hansens særdeles erfarne én af slagsen – for at finde fortilfælde, hvor Falck-direktør og medejer Allan Søgaard har måttet indtage en plads på taberlisten.

For Søgaard har jo i mange år været vant til ros for gode Falck-resultater og for sin vilje til at engagere sig i de store vigtige samfundsdebatter.

Allan Søgaard Larsen

Men med et grimt Falck-regnskab i bagagen sikrer Søgaard sig en plads blandt ugens tabere.

Man kan sige, at Falck og Allan Søgaard glider i olien, fordi selskabet nu også rammes af olieindustriens dybe nedtur. Det gør ondt på Falck, fordi selskabet over de seneste år har satset massivt på at levere blandt andet sikkerhedsuddannelser til olieindustriens mange medarbejdere. Det har været en potentielt særdeles løfterig industri, men den er altså blevet ramt af olieprisens styrtdyk.

G4S' danske forbindelse

Artiklen fortsætter under billedet
SWEDEN STOCKHOLM ROBBERY
Man kan måske nok efterhånden sætte spørgsmålstegn ved sikkerhedskoncernen G4S’ danske connection. Foto : PONTUS LUNDAHL

Man kan måske nok efterhånden sætte spørgsmålstegn ved sikkerhedskoncernen G4S’ danske connection.

Men koncernen, der blev født ved en fusion mellem Falck og britiske G4 for snart mange år siden, og som fortsat er børsnoteret i København, har flyttet sig meget fra udgangspunktet, hvor Jørgen Philip Sørensen sad på magten, og hvor danskere sad i spidsen for både bestyrelse og direktion indtil for få år siden. Men børsnoteringen i København berettiger nu alligevel til, at G4S og topchef Ashley Almanza får en plads på ugens taberliste.

Regnskab

For som man kan læse af G4S-regnskabet og historien fredag i Berlingske Business, har selskabet alvorlige problemer med et fejlbehæftet regnskab – faktisk så alvorlige, at de nye revisorer skælder ud i uhørt grad. G4S har haft mange dårlige historier de seneste år, kulminerende med den såkaldte OL-skandale. Derfor er ny dårlig omtale det sidste, selskabet har brug for.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen