Berlingske Business

Her er ugens bedste Business Gossip

gossip
Se listen over dem, der landede på denne uges op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens opture

Artiklen fortsætter under billedet
rørsted
Kasper Rørsted. Foto : Simon Læssøe

Trestribet stjerne

Det er noget af en himmelfart, som nyudnævnte Adidas-topchef Kasper Rørsted er på, efter meddelelsen om, at han skifter til den internationale sportsgigant kom tidligere på ugen.

rørsted

Skulle nogen være i tvivl om hans stjerne, så behøvede man bare at kigge på aktiekurserne i den virksomhed han forlod, Henkel, og den han kommer til, Adidas. For mens Henkel styrtdykkede oven på meddelelsen, så røg Adidas-kursen direkte mod stjernerne.

kasper rørsted

Det er nok de færreste danskere, som kender Rørsted. Han har da også slået sine folder i Tyskland, hvorfor han til en vis grad er gået under radaren hos danskerne. Men hans resultater har talt deres eget sprog, og det er et interessant skifte, han nu tager. I Adidas kan han ikke gemme sig, men vil i stedet blive fulgt af iagttagere verden over, og nu er der ingen tvivl om, at Rørsted hører til de tungeste danske erhvervsfolk.

Artiklen fortsætter under billedet
Ecco skos design afdeling i Tønder. Direktør Michael Hauge Sø
Michael Hauge Sørensen Foto : Mads Nissen

Fremtidens mand

Det er faktisk ikke fordi, Michael Hauge Sørensen har fået sådan rigtig meget opmærksomhed. Bevares, i disse business-kredse ved de fleste vel, hvem den tidligere Ecco-direktør er, og hvad han bedriver, men ellers er kendskabet begrænset. Det vil ændre sig. For med sin seneste tilføjelse til porteføljen af bestyrelsesposter – denne gang som formand i BR-ejer Top-Toy – tager Michael Hauge Sørensen et stort skridt ind i en lille kreds af tunge danske professionelle bestyrelsesfolk.

21BUSPix-Ecco-Michael.jpg

Hauge Sørensen er i forvejen i bestyrelsen for bl.a. Pandora, EQT og IC Group, og hans stadige skridt op ad bestyrelsesstigen viser, at han er en mand, der er værd at holde øje med. Med sine 42 år er han en ung udgave af et typisk professionelt bestyrelsesmedlem. Men at det var vejen for ham, blev hurtigt tydelig, da han for et par år siden forlod Ecco. Så ham skal vi nok høre mere til.

Artiklen fortsætter under billedet
22BUSJesper-Boelskifte-1656.jpg
Jesper Boelskifte.

Som at skære i smør

Så svært burde det vel ikke være at stege en bøf – vel! Men noget tyder på, at udlandet mener, at den danske bøfkæde Mash er bedre end de fleste til kunsten. Faktum er i hvert fald, at selskabet bag Mash, Copenhagen Concepts, har rigtig god gang i bøfsalget i Storbritannien og Tyskland.

Jesper Boelskifte fra Copenhagen Concepts fortæller derfor glad til Børsen, at man nu ser sig om efter nye forretningsmuligheder – bøflysten er simpelhen enorm derude i det store udland. Det er egentlig lidt ligesom at sælge sand i Sahara. Men danske virksomheder har før vist sig som eksperter i at sælge ting, som man ikke skulle mene kunne gøres meget anderledes, end de lokale kan. Hvad f.eks. med Tiger-butikkerne, der sælger deres billig-ting i butikker fra Tokyo til London. Eller Joe & The Juice, som har travlt med at lange juice over desken i blandt andet London. Så alt er muligt, hvis man bare tror på ideen.

Ugens nedture

Artiklen fortsætter under billedet
bang
Thomas Hofman-Bang. Foto : Mathias Løvgreen Bojesen

Tab på slagmarken

»You win some, you lose some.« Sådan er det i erhvervslivet, man vinder nogle slag og taber andre. Men arh, det er bare ikke helt ligegyldigt, hvilke man vinder, og hvilke man taber. For de store revisionshuse er det største jagttrofæ en vis virksomhed på Esplanaden, nemlig A.P. Møller - Mærsk. Det giver klejner i revisorkassen – og også masser af prestige. Den prestige bliver frataget chefen i revisionsfirmaet KPMG, Thomas Hofman-Bang, som mister Mærsk som revisionskunde. I stedet kan revisionsfirmaet PwC nu sole sig i den prestige de næste år.

USA

Selvsamme Hofman-Bang kunne ellers notere sig en sejr i forbindelse med det dramatiske skifte for et par år siden, da en stor del af KPMG gik over til konkurrenten EY. Dengang lykkedes det Hofman-Bang at fastholde Mærsk i det nykonstruede KPMG. Nye regler gør, at kunderne i højere grad end tidligere skal gå på omgang blandt revisionshusene. Ét slag er tabt, et nyt kan begynde.

Artiklen fortsætter under billedet
22BUSPeder-Holk-Nielsen-164.jpg
Peder Holk Nielsen.

Frostsprængte Novozymes

Indrømmet, Gossipredaktionen tænker langt hen ad vejen som en sportsredaktion. Når holdet vinder den ene uge, er træneren genial, men er der nederlag ugen efter, er træneren en idiot. Og lad mig sige det på denne måde, Novozymes-chefen Peder Holk Nielsen var ikke på vinderholdet i denne uge. Han præsenterede ellers et flot 2015-regnskab, men uha-uha, han måtte også samtidig nedjustere skønnet over de næstfølgende år, og smak sagde det så fra et helt andet dommerpanel, nemlig børsmarkedet. Aktien fik åndenød og gik i dørken.

20BUSnovoz1-185119.jpg

Som så mange andre er Novozymes-bossen overrasket over olieprisfaldet og endnu mere overrasket over, at det rammer hans egen forretning. Kollega Jesper Kongskov talte i sin analyse efter regnskabet ligefrem om risikoen for, at der er opstået en vis selvfedme hos Holk Nielsen & Co. Hårde ord i en kold tid for Novozymes.

Artiklen fortsætter under billedet
kasi
Jesper "Kasi" Nielsen. Foto : Liselotte Sabroe

Kasis kæberasler

Man skal ikke slå på en mand, der ligger ned. Det er dog svært at komme uden om denne uges skattenederlag for Jesper »Kasi« Nielsen. En højtprofileret skattesag, og en skattesag, som Kasi-Jesper med en vis ret (måske) kunne forvente ville falde anderledes ud. Set i lyset af, at Skat i visse tilfælde har opført sig som nogle gadedrenge over for den højtråbende iværksætter fra Vestegnen. Én ting er dog gadedrengeopførsel, noget andet og mere holdbart er, hvad juraen siger.

BM

Skatteregningen på mere end 200 mio. kroner kan Kasi-Jesper ikke betale. Medmindre det lykkes ham at få hele eller dele af den partnerbonus på i alt 753 mio. kr. fra hans tidligere forretninger med Pandora-selskabet. Det synes dog at have lange udsigter, og derfor kan det ende med, at Kasi-Jesper risikerer at gå konkurs. Helt uden penge er han dog ikke, eftersom Kasi-Jespers nye forretninger i Endless Jewelry – i følge ham selv – kører fortrinligt. Og eventuelle fortjenester fra Endless må man forvente er afskærmet fra skattekravet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen