Berlingske Business

Her er ugens bedste Business Gossip

vv
Per Bank, topchef hos Dansk Supermarked. Foto:

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens nedture

Artiklen fortsætter under billedet
Michael Christiansen.
Michael Christiansen. Foto : Henning Bagger

DR-formands guldkorn ender i skraldespanden

Av, Michael Christiansen. Formanden for den politisk nedsatte vederlagskommission fremlagde sin rapport i denne uge. Blot for at konstatere, at det var skønne spildte Guds ord på Balle-Lars. Politikerne havde bestilt DR-formanden til at fremkomme med ideer til en omlægning af politikernes lønninger og andre vederlag. Og det gjorde Michael Christiansen så.

Men i mellemtiden var politikerne blevet bange for deres egen skygge og for en omlægning af noget som helst, der blot lugtede af lønforhøjelse til politikerne. Inden kommissionen havde fremlagt sine guldkorn, stimlede politikerne sammen og råbte til Michael Christiansen, at han skulle smide det hele i skraldespanden. En vis politisk tonedøvhed hos DR-formanden kan ikke udelukkes, selv om han »bare« gjorde sit arbejde. Egentlig var der vistnok slet ingen lønstigning i kommissionsposen. Set i det lys kiksede kommunikationen fra Michael Christiansen.

Artiklen fortsætter under billedet
Christina Toftegaard Nielsen.
Christina Toftegaard Nielsen. Foto : Linda Kastrup

Nogen der har set Forbrugerombudsmanden?

Indrømmet, gossipperne har forlængst droppet det kolossale arbejde det er med at følge med i, om man som forbruger bliver bøffet af direkte og inddirekte gebyrer, når man har kreditkortet og pengepungen fremme. Det er en jungle - for nu at sige det mildt. Men hov, heldigvis har vi en stålsat Forbrugerombudsmand til at følge med i, om virksomhederne overholder de helt basale spilleregler.

Og så siger du, Forbrugerombudsmand, bom-bom-bom. Hvad er det nu lige det er, og hvor kan man se den institutions aftryk? Godt spørgsmål. Det kan man nemlig ikke. Derfor skal gossipperne komme med denne efterlysning. Hvis nogen har set juristen Christina Toftegaard Nielsen, Forbrugerombudsmand siden marts 2015, så sig til. Der er brug for hende. Måske er det bare gossipperne, der endnu engang har sovet i timen, men hun må gerne gø lidt mere end forgængeren Henrik Øe.

Artiklen fortsætter under billedet
Per Bank.
Per Bank. Foto : Axel Schütt

Per Bank på ølkassejagt

Etiske kodekser er vejen frem - hvis de altså har et reelt indhold. Dansk Supermarked og dets brand Bilka kom i stormvejr, da en lille sag fra Bilka i Næstved med den 17-årige Mohammad Al Jawerheri udviklede sig til en shitstorm. Ikke på grund af hans arbejde i Bilka, men på grund af en debat på Facebook. Lederen i Næstved gik i panik, på trods af de ellers fine kodekser på væggen.

Mohamad

I første omgang har Dansk Supermarked forsøgt at indkapsle fejlen som en procedurefejl lokalt. Men selv om det er træls, er det en sag, som selvfølgelig til syvende og sidst ender på topchefen Per Banks bord. Normalt beskytter man sine medarbejdere, indtil konkrete fakta foreligger. Den ledelsesvisdom er angiveligt ikke helt nået til Næstved, og derfor må man forvente, at topchefen selv på et tidspunkt må op på ølkassen og få virksomhedens ærlige etiske kodeks til at sive hele vejen ned i organisationen. Også til Næstved.

Ugens opture

Artiklen fortsætter under billedet
Jakob Jønck.
Jakob Jønck. Foto : Liselotte Sabroe

Serieiværksættere – ja tak

Jeg har godt nok en chef af den gamle skole. Seniorchefredaktør Hansen er meget glad for de gode gamle industri- og finansvirksomheder.
Men det skal ikke afholde mig fra at sende en »ung fløs« af en 39-årig superiværksætter på ugens vinderliste.
For Jakob Nordenhof Jønck har godt nok endnu ikke succes med sin helt nye app, Feast, men hans ambitioner for den digitale kogebog er store – og lyder lækre.

07BUSJakob-Joenck-4-5-18142.jpg

Men den gode Jønck har tidligere vist evnen til at forvandle gode ideer til cool cash.
Han var således en af personerne bag både løbe-appen Endomondo og appen MyFitnessPall, der begge blev solgt til et amerikansk selskab for betydelige millionbeløb.

Derfor Har Jakob Nordenhof Jønck penge til selv at investere i den nye app – men har samtidig sikret sig opbakning fra gode bekendte i det amerikanske.

Artiklen fortsætter under billedet
Heine Dalsgaard.
Heine Dalsgaard. Foto : Niels Ahlmann Olesen

Nu skal der ryddes op i Carlsberg

Måske er der en dybere mening med, at Carlsberg henter en nye finansdirektør hos netop servicekæmpen ISS.
For det er jo en gedigen oprydning, som den kommende Carlsberg finansmand, Heine Dalsgaard, nu skal være med til at gennemføre i trængte Carlsberg.

Det store danske bryggeri har nu på kort tid skiftet hele topledelsen, og opgaverne står i kø. Man skal have styr på forretningen og på problemmarkedet i Rusland, og så skal man, og det er ikke mindst her Heine Dalsgaard får nok at gøre, sikre bedre tal og øgede overskud.

08BUSPix-Heine-Dalsgaard-16.jpg

Det er store sko, Heine Dalsgaard skal gå i. Han efterfølger Jørn P. Jensen, der fyldte godt i Carlsberg i mange år, og på sin stille måde havde stor magt.
Derfor bliver der nok af udfordringer for Heine Dalsgaard – både på et personligt og et professionelt plan.

Artiklen fortsætter under billedet
Christina
Christina Agger. Foto : Sara Gangsted

Hvad hedder en Iphone på dansk?

En dansk iPhone-dræber. Nej vel. For sidder den amerikansk designede smartphone mon ikke alt for tungt på de danske købere? Alligevel gør det lille danske selskab ID2me, med Christina Agger i spidsen, forsøget og lancerer nu en dansk smartphone, som skal tage kampen op med de internationale giganter som Apple og Samsung.

id2me

Det er noget af en mundfuld, som skal indtages, hvis Christina Agger og Co. skal have succes. Men omvendt, hvis man ikke prøver, så får man jo heller ikke succes.Det er en befriende og sjældent set ambitiøs tilgang. De fleste ville jo på forhånd tænke, at det aldrig ville være muligt at æde markedsandele fra de store konkurrenter.

Det tror den bare ni måneder gamle danske iværksættervirksomhed altså, at de kan få succes med. Tilbage er vel bare at ønske rigtig meget held og lykke – på Gossip-redaktionen glæder vi os til at få fingre i den nye model ID1.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen