Berlingske Business

Departementschef: Det er ikke min underskrift

Skatteministeriet
Departementschef Jens Brøchner Foto:

Skatteministeriets departementschef afviser gennem en talsmand, at han har sat sin underskrift på centralt dokument i sagen om de forsvundne 6,2 mia. skattekroner.

Mens flere politiske partier presser på for at placere et ansvar i skattesagen, giver Skatteministeriets departementschef for første gang lyd fra sig. Departementschef Jens Brøchner har de seneste dage afvist at stille op til et interview om sin rolle og mulige ansvar i den aktuelle sag, hvor Skat er blevet franarret 6,2 mia. skattekroner.

Men nu giver han for første gang oplysninger om sagen via en talsmand fra Skatteministeriet. Departementschefen afviser, at han er blevet præsenteret "særskilt" for en revisionsrapport, som kan vise sig at være et afgørende dokument i den store skattesag. I revisionsrapporten fra maj 2013 påpeger Skatteministeriets Interne Revision, at Skats sikring imod svindel er utilstrækkelig og bør forbedres. Men nu viser det sig, at departementschefen muligvis slet ikke har læst rapporten.

SKAT, Sluseholmen København

"Den pågældende rapport er ikke blevet forelagt særskilt for Skatteministeriets departementschef," skriver analyse- og kommunikationskonsulent i Skatteministeriet Peter Christian Baggesgaard Hansen i en e-mail. Avisen ville gerne have spurgt departementschefen, hvad der ligger i formuleringen " forelagt særskilt", og om departementschefen læste rapporten, og om han i givet fald har reageret på den og hvordan. Men departementschef Jens Brøchner har onsdag og torsdag takket nej til avisens forespørgsler om interview.  Departementschefen ønsker heller ikke at svare skriftligt på de ovennævnte spørgsmål. Gennem ministeriets presseafdeling lader Brøchner dog forstå, at det ikke er hans ansvar at følge op på den omtalte revisionsrapport.

 • Dokumentation: Passager fra SIR-rapporten
 • 27BUSDen-ny-departementchef.jpg

  "Det er SKAT (styrelsen, red.), der følger op på anbefalinger, der vedrører SKATs administration," oplyser talsmand Peter Christian Baggesgaard Hansen fra Skatteministeriet.

  Endvidere oplyser talsmanden, at "Skatteministeriets departementschef Jens Brøchner er enig med SKATs direktør i, at det er en meget beklagelig sag, og at det er afgørende, at det nu bliver undersøgt, om der er fulgt tilstrækkeligt op på anbefalingerne fra SIR (Skatteministeriets Interne Revision, red.)".

  Berlingske Business er i besiddelse af den 18 sider lange revisionsrapport, som er stilet til departementschef Jens Brøchner. I torsdagsavisen blev det beskrevet, at Brøchner havde modtaget rapporten og med kuglepen havde skrevet "læst, 31.5.13, Brøchner" på side 1 i dokuments højre margen. Men departementschefen oplyser nu gennem sin talsmand Peter Christian Baggesgaard Hansen, at det ikke er hans underskrift, der står på dokumentet. Derimod stammer signaturen fra Kjeld Rasmussen. Han er i dag tidligere chef for Skatteministeriets Interne Revision.

  27BUSJesper-Roennow-Simonse.jpg

  Den omtalte rapport bliver af eksperter anset for at være central i skattesagen, da der er tale om en intern revisionsrapport fra 30. maj 2013, som advarer om, at »Det er SIRs (Skatteministeriets Interne Revision, red.) opfattelse, at SKAT bør sikre sig bedre imod, at der ikke sker uretmæssig refusion af udbytteskat.«

  Både skatte- og ledelseseksperter samt folketingspolitikere har udtalt, at sagen er alvorlig, og at der er behov for at placere et ansvar.

  Skat får bred politisk kritik i sag om skattely Skatteopgørels

  Kære læser

  Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

  Med venlig hilsen

  Redaktionen

  Forsiden lige nu

  Til forsiden

  Business anbefaler

   

  Business i billeder

  Se alle

  BrandView Hvad er Brandview?

  BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
  Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

  Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

  Annonce

  De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

  Kære læser. Velkommen til business.dk.

  Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

  Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

  Med venlig hilsen
  Berlingske Business

  Tilbage til artiklen