Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Virksomheder og investorer har fået smag for Aalborg

Node Image Upload frank

Vinden blæser fortsat i en positiv retning på ejendomsmarkedet – og det gælder ikke mindst i Nordjyllands hovedstad, Aalborg, hvor efterspørgslen på særligt boligudlejningsejendomme eksploderer.

Både virksomheder og investorer har for alvor fået smag for Aalborg. Dette viser EDC Erhverv Poul Erik Bechs Køber-/Lejerkartotek, som pt. har 722 investorer og virksomheder som søger ejendomme i Aalborg. Den høje efterspørgsel kan forklares med store behov for placering af likvider, tidens rekordlave rente, kombineret med den nemmere adgang til finansiering.

Virksomhederne og investorernes interesse for Aalborg afspejler den også stigende befolkningstilvækst som forudsiges for kommunen. Aalborg kommune har pt. en vækst på 1500 indbyggere årligt og befolkningstilvæksten forventes at være positiv frem til ca. 2040. Herudover er Aalborg en af de størst voksende kommuner hvad angår tilvæksten af antal studerende – kun overgået af Odense. Netop væksten af studerende anser regionsdirektør Frank Jensen, som værende omdrejningspunktet for investorernes tiltagende interesse for Aalborg.

“Befolkningsvæksten er i høj grad drevet af studerende, og det er især væksten i den gruppe, der har gjort eksisterende udlejningsejendomme til attraktive investormål, ligesom også nybyggeri til privat udlejning er blevet populært,” forklarer han.

Boligudlejningsejendomme er meget populære
I EDC Erhverv Poul Erik Bechs landsdækkende Køberkartotek, står der lige nu hele 1.642 aktive købere til boligudlejningsejendomme på spring. Knapt 300 af dem søger i Aalborg, hvilket er en markant stigning blot sammenlignet med sidste år. Den høje efterspørgsel på boligudlejningsejendomme er også noget de mærker hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

”Vi oplever stor efterspørgsel på boligudlejningsejendomme. Særligt de mellemstore ejendomme i prisklassen op til 25 mio. kroner er der meget stor efterspørgsel på lige nu, men også ejendomme og porteføljer til meget højere beløb er der efterspørgsel på fra såvel lokale som nationale kapitalstærke aktører,” siger Frank Jensen og fremhæver, at antallet af købere til ejendomme i Aalborg-området er steget markant de seneste år.

Hvor det for bare et år siden var ejendomme i prisklassen op mod 10 mio. kroner der var størst efterspørgsel på, er det nu ejendomme i op mod 25 mio. der oplever størst efterspørgsel – og ifølge EDC Erhvervs Forventningsanalyse, ser denne tendens ud til at fortsætte ind i dette år. Her svarer hele 57 % af investorerne i Aalborgområdet, at de forventer at allokere flere penge til ejendomsinvesteringer i 2017.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen