Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Vellykket konference om byggeriets fremtid

Node Image Upload soeren_p_olesen

Bæredygtighed og nye samarbejdsformer er nøgler til fremtidig lønsomhed i byggeriet

Torsdag den 2. februar 2017 samledes den danske byggebranche på Bella Sky Conference Center til Danske Byggecentres store Årsmøde og Konference.

Konferencen stillede skarpt på byggebranchens udfordringer og muligheder de næste 5-10 år, og havde politisk kommentator Hans Engell som diskussionsleder. Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre opsummerede diskussionen på denne måde:

"Vore paneldebatdeltagere var gennemgående enige om, at byggesektoren må lægge sig i selen de kommende år for at finde mere effektive samarbejdsformer, der kan mindske spild og øge produktiviteten i hele sektoren. Der var også enighed om at bede politikerne gøre noget for at fremme organiseret handel med genanvendte byggematerialer og materialer, som bygger på genbrug. Alle kan se forretningsperspektiverne i dette, men de regulatoriske rammer er ikke gode nok."

Efter debatten blev der fulgt op på emnet med tre indlæg.

CEO Søren P. Olesen fra DT GROUP præsenterede sine tanker om branchens fremtidige udfordringer og muligheder. Hans udgangspunkt var, at branchen gennemgår forandringer som aldrig før. De vigtigste er ujævn vækst, skiftende behov og ændrede kundetyper, krav om øget varetilgængelighed multi-kanal-distribution drevet af digitalisering og nye spillere i branchen. Han så fremtidens vindere som virksomheder der kan finde effektive måde at omfavne samspillet mellem disse forandringer.

Kasper Guldager Nielsen, som er partner i arkitektfirmaet 3XN og direktør for udviklingsfirmaet GXN, argumenterede for, at genbrug af gamle byggematerialer er en forretningsmulighed, som tegner til at blive bedre og bedre fremover i takt med stigende priser på ressourcer.

Martin Manthorpe, direktør for strategi- og forretningsudvikling hos NCC talte om ”grøn digital disruption” som en stor chance for byggeriet – men også et stort ansvar. Byggeriet kan blive fremtidens helte og gøre en forskel, men det kræver en ny selvforståelse i en konservativ branche. Bæredygtighed har tre dimensioner: den økonomiske, den sociale og den miljømæssige, som alle er vigtige. Energiregnskabet for nyopførte bygninger er tippet: den energi, der er bundet i fremstilling af materialerne, overstiger den energi, der skal bruges til bygningsdriften. Livscyklus-analyser og materialepas er på vej til at blive krav, der skal opfyldes, bygninger kommer til at indgå i byernes smart grid, og nye aktører er på vej ind i byggesektoren.


For yderligere information, kontakt
Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, pt@bdb.dk, tlf.: 45 80 78 77

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen