Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Vedligeholdelsesfri tag - dette er det optimale

Node Image Upload business.dk_

Når det kommer til vedligeholdelse af taget, kan man tale om to helt overordnede opdelinger af vedligeholdelsesarbejdet: kosmetisk vedligeholdelse og så den mere praktisk motiverede, nødvendige vedligeholdelse.

Kosmetisk vedligeholdelse af taget – er det nødvendigt?

Med tiden vil et tag kunne få alger. De bliver tilført fra naturens side, på steder, hvor der er fugtigt. Fugten er nemlig en afgørende forudsætning for, at der kan gro alger.

Algerne er, heldigvis, som regel uskadelige. Når det så er sagt, så kan et tag komme til at se rigtig flot ud, når det er blevet renset for alger. Det er således egentlig ikke forkert at sige, at det næsten bliver som nyt.

Der er forskel på, hvor ofte forskellige typer af tag skal renses. Lad os se nærmere på det nu.

Tre almindelige typer tag

  1. Skifer: En næsten vedligeholdelsesfri type af tag er skifer, eller naturskifer. Dette skyldes, at den er meget modstandsdygtig over for klimaet. I mange tilfælde vil denne tagtype kunne holde i mere end 100 år, hvis man sørger for at få det givet et tjek omtrent hvert femte år.
  2. Teglsten: Denne type af tag er også tæt på vedligeholdelsesfri. Man bør som udgangspunkt få taget tjekket i gennem én gang om året. Et teglstenstag har en forventet levetid på 70 år, såfremt man sørger for at gøre dette. Der er større sandsynlighed for alger på teglsten, end der er på skifer, men algerne har dog normalt kun betydning i forhold til tagets udseende.
  3. Bølgeeternit: Vælger du denne type af tag, får du typisk den samme lave grad af vedligeholdelsesarbejde, som ved valg af tagsten. Dog er der ved bølgeeternit ofte tale om en mindre lang levetid end ved de to førnævnte – ofte op til cirka 45 års levetid.

Mange alger er grønne, men alger kan også være rødlige og brunlige. Hvorvidt de er pæne nok at se på, eller ej, er naturligvis en smagssag.

Husk at tjekke dine tagsten
Når det kommer til de vedligeholdelsesopgaver, som ikke blot er kosmetiske, bliver det også mere vigtigt, at man sørger for vedligeholdelse af sit tag. Grunden til at man, som vi skriver, bør tjekke sit teglstenstag jævnligt (en gang om året), er både for at undgå, at der kommer skader på huset, og for at undgå personskade.

Hvis man ikke får tjekket sit tag ofte nok, risikerer man, at der eksempelvis trænger små mus ind (de kan komme ind af overraskende små sprækker) samt at nedbør trænger ind. Begge dele kan rent faktisk potentielt medføre meget generende og kostelige skader på huset.

Derudover er det et faktum, at der sommetider flyver/falder tagsten ned fra et tag, når der er kraftigt blæsevejr. Hvis uheldet er ude, kan tagstenene ramme en person og gøre alvorlig personskade. Dette kan både give moralske skrupler samt erstatningssager, så derfor er det noget, der skal tages alvorligt.

Tag den gode beslutning om tag?
Når du skal træffe din beslutning om, hvilken tagtype du vil satse på, er det en god idé at overveje, om du går mest op i æstetikken eller graden af besvær med vedligeholdelsesarbejde – dette er naturligvis forskelligt fra person til person. Det handler om at finde en balance mellem ønsket om et tag, man synes er pænt, og et som man reelt ”orker” at vedligeholde. Det vigtigste er formentligt at turde gå på kompromis, og at være realistisk angående den tid, man kommer til at investere i at vedligeholde taget – eller de penge man vil ofre løbende på at få andre til at vedligeholde det.

Det kan være en god ide at starte med at kontakte en fagmand indenfor tagarbejde, som kan give en uforpligtende vejledning, inden du tager valget.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen