Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Unge fyre ser muligheder, hvor ældre springer fra

Node Image Upload rantzausgade_39_steen_blichers_gade_12

Erhvervsmægleren Michael Stilling fra EDC Erhver Poul Erik Bech i Aalborg har for nylig solgt en byejendom i hjertet af Aalborg til to unge mænd via stærkt og effektivt mæglerarbejde.

Markedet i Aalborg er attraktivt i øjeblikket både for køber og sælger. For sælger er der gode priser at hente, og det var her, at erhvervsmægler Michael Stilling kom ind på livet af to sælgere, som ville sælge deres byejendom med 16 lejemål beliggende på Rantzausgade 39 og Steen Blichers Gade 12 i hjertet af Aalborg. Ejendommen var ikke i enekommission, hvilket betød, at mere end én mægler arbejdede på at formidle ejendommen. Prisen på omkring kr. 30 mio. var dog i nogles øjne for skrap, men for køber var det underordnet. Casen var nemlig den helt rigtige, og så var det op til Michael Stilling at få afstemt de økonomiske detaljer, som dog skulle vise sig at blive en udfordring på grund af kompleksiteten i sagen.

”Det var et holdingselskab, som ejede ejendommen, så jeg skulle have styr på alle de regnskabsmæssige elementer, der er, når man handler selskab frem for ejendom. Hvordan er det med skæringsdatoen? Hvor meget kan maksimalt udloddes til sælgerne? Det tog noget tid at gennemskue, men vi klarede det over et møde, hvor det lykkedes, og parterne blev enige,” siger Michael Stilling.

Hans kompetencer som erhvervsmægler kom i spil på både det teoretiske og det tekniske niveau, særligt på den økonomiske plan. Det kan medføre flere økonomiske fordele, når der handles selskab frem for ejendomme på traditionel vis. Derudover var det vigtigt for forløbet, at Michael kunne afdække, om lejen, der blev opkrævet, var reel eller det modsatte, hvilket også var en del af forhandlingerne.

”Det var især vigtigt for køber at få klargjort, hvilke fordele en overtagelse af selskabet ville have for dem - særligt med fokus på at anskueliggøre køberens potentielle forrentning af egenkapitalen – dvs. de beløb de valgte at investere i ejendommen. Blandt andet var der en stor udskudt skat, som køberne rent finansieringsmæssigt havde stor fordel ud af. Havde vi kun udbudt ejendommen som traditionel udlejningsejendom til en kontantpris, ville stort set alle mene, at den var prissat for dyrt. Men når nu fordelene ved overtagelse af selskabet indgik i aftalen, kunne køberne godt se fornuften i at købe selskabet,” siger Michael Stilling.

Køberne, Casper Bach og Christian Ancher, er også meget tilfredse med mæglerens arbejde under hele processen. Særligt Michaels engagement og evne til at agere bindeled gjorde, at køberne følte sig i trygge hænder under hele forløbet.

”Michael har været god til at følge op og være mægleren mellem køber og sælger. Han var især god på prisforhandlingsmøderne. Vi havde ét møde, som endte med, at vi som købere forlod mødet, fordi vi ikke kunne blive enige om prisen. Det ville Michael ikke have hængende på sin kappe, så han brugte det meste af sin weekend på at se, om han kunne få enderne til at mødes – og det lykkedes så,” fortæller Casper Bach, som er uddannet revisor.

Hele sagen er et eksempel på effektiviteten af EDC Erhvervs’ Køber/Lejerkartotek. Ejendommen nåede aldrig at blive annonceret hverken online eller i trykte medier. Den blev alene præsenteret i EDC Erhvervs kartotek for potentielle købere i ejendommens prisklasse og herfra gik det stærkt, fortæller Michael Stilling om et forløb, som tog i alt omkring tre måneder.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen