Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Udlandstelefoni: Brug mobilen i udlandet

Udlandstelefoni: Brug mobilen i udlandet

De fleste bruger deres mobiltelefon så meget, at det er et helt utænkeligt scenarie at rejse udenlands uden den. Stadig er det dog mere reglen end undtagelsen, at man slukker helt for telefonen, når man drager sydpå - eller at man i hvert fald slår dataroaming fra.

En analyse om blandt andet udlandstelefoni, foretaget af analysefirmaet Wilke, viser, at hele 74 procent af danskerne altid eller ofte deaktiverer dataroaming på mobilen, når de er i udlandet. Det lader altså til, at selvom markedet er på vej mod at eliminere landegrænserne, når det kommer til telefoni, sidder de gamle vaner stadig fast hos danskerne.

Er du alligevel hoppet med på den nye telefonibølge, og vil du ringe hjem til dine venner eller familie, når du rejser, er der nogle forholdsregler, som du er nødt til at tage. For selvom markedet har udviklet sig inden for udlandstelefoni, kan det stadig være forbundet med store omkostninger at bruge sin mobil i udlandet, hvis man ikke har inkluderet udlandsforbrug og -telefoni i sit abonnement. Der er efterhånden mange udbydere, der tilbyder abonnementer med udlandstelefoni til rigtig fornuftige priser, men alligevel bør du gøre dig nogle overvejelser og undersøge markedet, inden du vælger mobilabonnement, så du får et abonnement, der stemmer overens med dit behov.

Flere teleselskaber tilbyder udlandstelefoni
Det er forholdsvist nyt, at teleudbyderne er begyndt at inkludere udlandsforbrug i deres mobilabonnementer. I takt med at selskaberne ikke længere kan presse hinanden på pris, må de finde på andre parametre at konkurrere på. Her ryger udlandstelefoni og –forbrug i samme pulje som ekstratjenester, såsom Netflix og Spotify, som flere teleselskaber er begyndt at have som faste indholdstjenester i deres abonnementer.

I juni 2017 træder de nye EU-regler i kraft, hvor de høje roamingtakster på mobiltelefoni bliver afskaffet. Med andre ord vil Europa blive et roaming-frit område. Men selvom 2017 synes lige rundt om hjørnet, kan det stadig godt betale sig for dig at få tjekket op på dit mobilabonnement. Indtil da kan det nemlig stadig være farligt dyrt at tage sit abonnement med på rejsen.

Hvor går rejsen til?
Der er mange udbydere, der efterhånden har fået øjnene op for det behov, som de fleste har; at være tilgængelige og online på mobilen, uagtet hvor i verden de opholder sig. Men et abonnement med udlandstelefoni betyder stadig langt fra, at du kan benytte din telefon ubegrænset, uanset hvor du rejser hen. De forskellige udbydere dækker nemlig kun udvalgte lande. (Psst.. Er du rejselysten, men har du endnu ikke bestemt dig for, hvor du skal rejse hen, kan du måske blive lokket af lave valutakurser - der er nemlig stor forskel på, hvor meget dine penge er værd, afhængigt af hvor du rejser hen)

Til dig, der rejser i Norden og Baltikum
Leder du efter et abonnement, der lader dig tale, bruge sms/mms og surfe løs i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Litauen, kan du for 199 kr. om måneden få abonnementet “Just Like Home” fra CallMe. Abonnementet inkluderer 8 GB data, 8 timer tale og fri sms/mms og er en god løsning, hvis dine rejser primært foregår i det nordlige.

Til dig, der rejser mest i Europa
Hos Telia kan du få Roam Like Home Europa med i dit abonnement, så du kan bruge din telefon i hele Europa præcis som i Danmark – uden at det koster ekstra. Som navnet indikerer, handler det igen om at kunne benytte sin telefon på rejsen, som man ellers gør hjemme – uden at være bekymret for at få en massiv ekstraregning. Abonnementet koster 149 kr. om måneden, og giver dig 4 GB data, fri tale og fri sms/mms i 37 europæiske lande.

Til dig, der rejser både i Europa og USA
For 130 kr. om måneden kan 3-kunder nyde godt af abonnementet 3LikeHome, som giver 3 GB data og både fri tale og sms/mms i 40 lande verden over. Modsat de fleste andre løsninger, er 3s koncept at man kan bruge sin mobil helt på samme måde som hjemme i hele EU, USA, Hongkong, Singapore, Puerto Rico og de amerikanske Jumfruøer. Derudover kan man som noget nyt ikke kun ringe til danske numre eller hjem til Danmark, men også til lokale numre, som tidligere ellers har kostet almindelige udlandstakster. Det giver stor frihed på rejsen, at man ikke skal bekymre sig om efterregningen ved at ringe efter en taxa, bestille bord på en restaurant eller holde styr på tropperne, når man er på rejse.

Fælles for de tre abonnementer er, at der kun er en måneds binding, hvilket betyder at du nemt kan tegne dit abonnement, før du rejser afsted og lige så nemt komme ud af det igen, når du er hjemvendt. Der er med andre ord ingen undskyldning for ikke at skaffe sig det rette abonnement inden afrejse.

Kend dit behov, før du vælger
Da det svinger meget fra selskab til selskab, hvad en pakke med udlandstelefoni inkluderer, er det ikke muligt at lave en direkte sammenligning. Der er stor forskel på folks behov, når de er i udlandet, hvorfor det er svært at anbefale et bestemt abonnement. Det vigtige er, at du kender dit behov, før du vælger et abonnement. Det lyder måske af meget, hvis man har 100 MB data med på rejsen. Men hvis du fx uploader 50 billeder til Instagram på din ferie, har du brugt alle dine 100 MB data på Instagram alene. Eller bruger du en time på nettet eller Facebook, sluger det cirka 50 MB data – og så er 100 MB data hurtigt brugt op. Så hav det in mente, når du undersøger, hvilke udbydere der tilbyder abonnementer med udlandstelefoni og data.

Telemarkedet bevæger sig vanvittigt hurtigt, og hvad der var den bedste løsning for dig for seks måneder siden, da du sidst tjekkede dine muligheder, er måske langt fra den bedste løsning længere. Det er derfor altid en god idé at tjekke markedet igennem, før man vælger et abonnement - især på markeder som dette, hvor der er stor udvikling.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen