Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Udbuddet falder: Boligfesten fortsætter i 2017

Node Image Upload landejendom

Udbuddet af villaer og rækkehuse er på det laveste niveau i syv år og er faldet med 2,9 procent den seneste måned. Det viser nye nøgletal fra Boligsiden.dk for januar 2017.

Hvis du er på jagt efter en ny villa eller et nyt rækkehus, har du mindre at vælge mellem end dem, der købte nyt i december 2016. Den seneste måned er udbuddet faldet med 2,9 procent, så der nu er 37.157 villaer og rækkehuse til salg i Danmark. Det viser Boligsiden.dk’s udbudsstatistik for januar 2017.

Udbuddet har ikke været lavere på noget tidspunkt i 10’erne, og det er et udtryk for, at der bliver solgt mange boliger, at de bliver solgt på kort tid, og at ejendomsmæglerne ikke får nye emner til salg med samme hastighed som tidligere. Det lave udbud er dermed et tegn på, at de seneste års boligfest vil fortsætte.

”Vi har været igennem et år, hvor der er blevet solgt rekordmange huse, og hvor vi har brugt flere penge på boliger end årene før. Samtidig har vi set, at der bliver givet færre nedslag på alle boligtyper. Det er alt sammen positivt. Det lave udbud er det første håndfaste bevis på, at boligmarkedets vækst er fortsat ind i 2017,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Udbuddet falder i alle regioner
Det faldende udbud gør sig gældende i alle landets regioner, men faldet er størst i Region Hovedstaden, hvor udbuddet i januar 2017 er faldet med 3,9 procent i forhold til december måned.

”Udbuddet følger udviklingen fra de foregående år, hvor det også var lavt i de første måneder af året. Så der er ikke noget unaturligt i udviklingen. Udbuddet vil stige, når vi kommer til foråret,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Selvom faldet er størst i Region Hovedstaden, er tendensen den samme i de øvrige regioner, for eksempel i Region Syddanmark, hvor der er kommet få nye boliger til salg, og salget generelt har været godt.”

Det er ikke blot på villaer og rækkehuse, at udbuddet er faldet fra december 2016 til januar 2017. Udbuddet af ejerlejligheder er faldet med 2,9 procent, mens antallet af fritidshuse, der er til salg, er faldet med 3,8 procent.

Udbudsstatistik hver måned
Boligsiden.dk producerer i starten af hver måned, året rundt, aktuelle statistikker på udbuddet af boliger i hele Danmark. Opgørelsen af det aktuelle udbud er delt op i landets regioner og i kategorierne villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Har du brug for yderligere informationer f.eks. tal på konkrete kommuner, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på Boligsiden.dk

Boliger i udbud i januar 2017 (data trukket 2. februar 2017)

Region // Udbudte villaer og rækkehuse (antal) // Ændringer måned (%) // Ændringer år (%)

Hele landet // 37.157 // -2,9 % // -1,7 %

Region Hovedstaden // 5.322 // -3,9 % // +0,2 %

Region Midtjylland // 9.470 // -2,1 % // -1,7 %

Region Nordjylland // 5.540 // -2,2 % // -2,9 %

Region Sjælland // 6.517 // -3,5 % // +1,8 %

Region Syddanmark // 10.307 // -2,9 % // -4,2 %

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen