Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Udbuddet af sommerhuse stiger i hele landet

Node Image Upload sommerhus_dsc_1475

De købere, der er på markedet for at udnytte den hævede grænse for realkreditbelåning på sommerhuse, har fået mere at vælge mellem. Det viser Boligsiden.dk’s udbudsstatistik for april.

Der er nok at vælge imellem for de mange danskere, der lige nu går og drømmer om at blive sommerhusejere. Det samlede udbud er steget 5,4 procent siden marts, og særligt i Region Hovedstaden og Region Sjælland har ejendomsmæglerne fået ekstra mange salgsemner i kartoteket. Her lyder stigningen på henholdsvis 8,4 og 7,2 procent i april.

Der er lige nu over 12.400 sommerhuse til salg i Danmark, og udbuddet er ikke kun stigende på Sjælland, men i hele landet. Særligt nye udbudte boliger er med til at booste tallene. Alene i marts og april blev der sat 3.462 nye sommerhuse til salg. Det svarer til 28 procent af det samlede udbud.

”Udbuddet stiger typisk i forårsmånederne, fordi antallet af nye boliger peaker her. Spydspidsen er traditionelt set årets tredje måned, men det lader til, at april næsten har udlignet i år, og årsagen kan meget vel være, at påsken faldt sent. Helligdagene giver potentielle købere mulighed for at bruge god tid på at orientere sig i markedet, og for at boligerne skal se så dugfriske ud som muligt, vælger mange sælgere at banke til salg-skiltet i jorden lige inden påsken for at undgå en lang liggetid i salgsannoncen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stigende salg påvirker udbuddet
Sammenligner vi udviklingen i udbuddet med april måned sidste år, ser vi imidlertid et fald i alle fem regioner på mellem 0,6 og 14,2 procent.

”At påsken sidste år faldt i marts, påvirker tallene, men den primære faktor er et godt salg. Der blev solgt 33 procent flere sommerhuse i første kvartal i år sammenlignet med sidste år, og når antallet af handler øges, så bliver udbuddet helt naturligt mindre. Så når vi ser, at faldet i Region Midtjylland er minimalt, skyldes det, at forskellen i salg og udbud er fulgtes ad, mens det i hovedstaden har oplevet en markant stigning,” siger Birgit Daetz.

Endnu en markør, der kan vise sig at blive afgørende for udviklingen på sommerhusmarkedet, er Folketingets nye regel om en øget lånegrænse for realkreditbelåning fra 60 til 75 procent af sommerhuse. Reglen trådte i kraft i går mandag den 1. maj.

”Vi forventer, at det vil give salget ikke blot et lille løft, men et der vil kunne ses ganske tydeligt i salgstallene hen over sommeren og efteråret. De danskere der blot mangler den sidste smule luft i økonomien for at kunne byde på en bolig, bliver tilgodeset af reglen. Beslutningen om at slå til, når et interessant sommerhus dukker op bliver med andre ord nemmere,” siger Birgit Daetz.

Læs mere om udbudsstatistikken her.

Udbudsstatistik hver måned
Boligsiden.dk producerer i starten af hver måned, året rundt, aktuelle statistikker på udbuddet af boliger i hele Danmark. Opgørelsen af det aktuelle udbud er delt op i landets regioner og i kategorierne villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Har du brug for yderligere informationer, f.eks. tal på konkrete kommuner, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på Boligsiden.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen