Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Udbuddet af huse i markant fald i 2017

Node Image Upload villavej

Der var godt 1.800 færre huse til salg 1. januar 2018 end i starten af 2017, og faldet i udbuddet er markant i alle landets fem regioner. Det viser nye udbudstal for hele sidste år.

Der blev langt færre huse at vælge mellem i 2017 i forhold til i 2016. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk. Helt præcist er udbuddet faldet med 1.811 huse, og det er dermed blevet fem procent lavere det seneste år.

”I de sidste par måneder har vi talt om, at udbuddet er faldet markant, og nu viser tallene, at der er noget om snakken. Egentlig er der kommet rigtig mange nye huse til salg, men der er solgt endnu flere, og derfor ser vi det her meget markante fald i udbuddet. Et fald der gør, at udbuddet af boliger ikke har været lavere i starten af noget andet år siden 2007,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

2018 begynder med et markant lavere udbud end tidligere, men med 34.203 huse på markedet, er der stadig mulighed for at finde drømmehuset. Flere skal blot være indstillet på at betale prisen.

”Vi ser, at flere af dem, der beder om at få et nedslag i prisen, simpelthen ikke får huset, fordi den øgede konkurrence gør, at der ofte står en anden køber klar til at betale det, det koster. Det betyder ikke, at det er umuligt at finde det rigtige hus. Men spillereglerne har ændret sig en smule i forhold til tidligere, og det er afgørende at huske, når man skal købe hus,” påpeger Birgit Daetz.

Lavere udbud i hele Danmark
Mens faldende udbud ofte beskrives som et fænomen, der er forbeholdt markederne i landets største byer, så viser udbudstallene for 2017, at tendensen er udbredt i hele Danmark. Faktisk er udbuddet faldet mest i Region Syddanmark og mindst i Region Midtjylland.

”Opsvinget startede i de store byer med stigende priser, mange salg og deraf faldende udbud. Vi kan se nu, at de store markeders karakteristika har spredt sig til de fleste dele af landet. Priserne og antallet af salg stiger i alle regioner, mens salgstiden og udbuddet falder. Det er kendetegn, der vidner om et samlet boligmarked i vækst,” siger Birgit Daetz.

Det er ikke bare udbuddet på huse, der er faldet i 2017. Der er nu 8,3 procent færre ejerlejligheder på markedet, og 10,6 procent færre fritidshuse til salg end i starten af sidste år. Samlet set er det aktuelle udbud af boliger på Boligsiden.dk knap 60.000. Det er har ikke været så lavt siden april 2007.

Se mere udbudsstatistik i Boligsiden.dk's statistikunivers.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284,  e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen