Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Tro på fortsat gode finansieringsmuligheder

Node Image Upload 620x350_finansiering

Den markante investeringslyst i Danmark kan tilskrives flere faktorer. En af de vigtige, er adgangen til at låne penge og omkostningen ved det.

I 2017 forventer tre ud af fire investorer i EDC Erhvervs Forventningsanalyse, at lånemulighederne fortsætter uændrede, mens knap hver syvende tror, at det bliver sværere at finde finansiering. Det er en fordobling siden analysen for markedet i 2016. Den bekymring, deler de store aktører i markedet dog ikke.

Storbank med positive forventninger
Hos Nordea deler man ikke bekymringen for, om en vanskeligere adgang til finansiering er under opsejling.

”Jeg ser ikke tendenser, der skulle give anledning til, at vi begynder at trække fingrene til os i forhold til udlån. Vores kreditpolitik i Nordea er at have den samme strategi i opgang og nedgang, selv om vi selvfølgelig justerer. Der er ikke umiddelbart nogen grund til at forudse, at det vil blive vanskeligere i 2017,” siger Ib Dahl Carlsen, Nordeas områdedirektør for ejendomsfinansiering i Danmark.

Han hæfter sig i stedet ved, at opsvinget i økonomien så småt er ved at bide sig fast, og at udenlandske investorer også i disse år pumper store beløb ind på det danske investeringsmarked.

God og billig finansiering
”Man kan låne penge i Danmark billigere end noget andet sted på jorden. Det er ret unikt. Der er mange gode grunde til, at vi er et godt sted at investere. Her er politisk ro og stabilitet. Landet fungerer. Finansielle transaktioner og investeringer har lavere omkostninger end i stort set alle andre lande, samtidig med, at man kan opnå ret gode afkast. En hel del bedre end i Stockholm og Oslo for eksempel,” siger Ib Dahl Carlsen.

Forventning om svag stigning på de lange renter
Ib Dahl Carlsen hæfter sig ved, at opsvinget har været i gang et stykke tid, og at verdensøkonomien grundlæggende viser tydelige tegn på bedring.

”Vi mangler stadig at se, at investeringerne for alvor kommer i gang ude i Europa. Der er tydelige tegn på, at det går den rigtige vej. Det vil nok betyde, at renten kommer til at stige en smule, men det vil ikke være katastrofalt,” forklarer han.

Nordeas positive briller har man også på hos Investeringsselskabet M. Goldschmidt.

”Kreditforeninger og banker i Danmark er sunde og stærke. De udgør et stabilt grundlag for en fortsat tilfredsstillende adgang til finansiering,” vurderer Søren Bo Hansen, investeringschef i M. Goldschmidt Ejendomme.

Han hæfter sig ved, at det lave renteniveau ligefrem kan være et problem for den danske økonomi. Det er efter hans mening for lavt.

"Den nuværende, atypiske rentesituation er ikke langtidsholdbar. Helt generelt er det ikke et sundhedstegn, når man skal betale for at have sine penge stående i banken. Hvornår der måtte komme en mere normaliseret rentesituation, har vi ikke en holdning til. Vi bruger i stedet tiden på at drive vores forretning og sikre langsigtede finansieringsløsninger," forklarer Søren Bo Hansen.

Lav rente giver adgang til vækst
Hos projektudviklings- og arkitektvirksomheden CASA, som de seneste 3-4 år er vokset betydeligt med aktiviteter i store dele af landet, finder man en af årsagerne til sin vækst i det lave renteniveau.

"Det er i høj grad det lave renteniveau, som har gjort ejendomsinvesteringer så attraktive. Generelt tror vi ikke, det vil ændre sig inden for det næste stykke tid, men det er ikke noget, vi forholder os ret meget til," forklarer Rasmus Holbech, senior project developer i CASA.

Minimal rentestigning
Den mest udbredte forventning til renten er en mindre stigning i løbet af 2017. Nordea vurderer, at det vil gå ret langsomt.

”Det, vi læner os op ad, er, at vi synes at kunne læse, at verdensøkonomien har en god kurs. Det vil afspejle sig på renten. Stille og roligt vil den gå langsomt en lille smule opad. Den korte rente flytter sig næppe, mens den 10-årige bliver dyrere,” vurderer Ib Dahl Carlsen. Hans skøn er, at den 10-årige rente i 2017 kan ende med en stigning på 0,25-0,50 procentpoint indenfor det kommende års tid.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen