Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Tre tips til en sundere privatøkonomi

Node Image Upload tips_til_sundere_privatoekonomi

Det er de færreste, der føler, at de har for mange penge på kistebunden hver måned, når alle regninger er betalt. Talrige undersøgelser viser dog, at den gennemsnitlige dansker har gode muligheder for at spare penge og finde luft i privatøkonomien helt uden den store indsats. I denne artikel får du tre tips til udgiftsposter, hvor du muligvis kan spare penge.

Fradrag for og omlægning af lån
Før eller siden får størstedelen af os behov for hjælp til finansiering af vores planer eller drømme – det værende i forbindelse med et boligkøb, en rejse eller et bryllup. Hvis du på nuværende tidspunkt afdrager på et lån, er det vigtigt at huske, at du er berettiget til et skattefradrag for de renteudgifter, du oppebærer. Selvom långiver oftest indberetter dit fradrag til SKAT, er det en god idé at undersøge, om tallene stemmer overens.

I forlængelse heraf er det tillige fornuftigt at holde sig opdateret omkring udviklingen i obligationskurserne, der er afgørende for renteniveauet. Et lån, der var attraktivt for et år siden, er ikke nødvendigvis værd at beholde i morgen, hvorfor du med jævne mellemrum bør overveje muligheden for at omlægge dit lån – enten for at opnå en lavere restgæld eller rente. Du kan sammenligne dine lånemuligheder på lån.dk.

Undersøg muligheden for et bankskifte
Danskerne er ifølge flere analyser ganske loyale over for deres banker, men vil du gerne spare penge, bør du tillade dig løbende at afsøge andre muligheder. Du skal ikke forvente markante forskelle i indlånsrenten, men lidt har bestemt også ret. Har du andre behov end blot en simpel lønkonto, er der muligvis endnu større grund til at overveje et skifte. Bankerne differentierer sig nemlig ofte på tillægsydelser – som studerende kan du eksempelvis i flere banker få særligt fordelagtige studiekonti eller adgang til rabatter og gode tilbud hos bankens samarbejdspartnere. 

Hvis du ikke umiddelbart har udsigt til besparelser hos en konkurrent eller af andre årsager ikke ønsker at skifte, skal du ikke være bange for alligevel at bruge muligheden i en forhandlingssituation med din nuværende bank. Dette kan være tungen på vægtskålen, der gør, at du får en lidt bedre udlånsrente eller en mere fleksibel tilbagebetalingsperiode.  

Mange bække små
TV, internet og diverse abonnementer – enkeltvis virker de få hundrede kroner om måneden ikke som alverden, men det løber i høj grad op, og er du ikke opmærksom, ender du med at smide mange penge efter noget, du egentlig ikke har brug for. De fleste kender til klichéen vedr. fitnessmedlemskabet, der aldrig bliver brugt, men hvor man ikke får taget sig sammen til at afmelde det. Godt for fitnessselskabet – skidt for din privatøkonomi.

Tag dig tid til at gennemgå dit kontoudtog for alle de ”små” posteringer de seneste par måneder, som du måske ikke lægger mærke til hver for sig. De fleste opdager, at de stadig betaler for noget, de ikke bruger. Ved at fokusere på ”de lavthængende frugter” er det muligt at spare et ganske anseeligt beløb hver eneste måned, der i stedet kan gå til opsparing eller andet, mere givtigt forbrug.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen