Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Træfældning er ikke ufarligt

Node Image Upload kejser-business.dk_

Statistikker viser, at 11 procent af ulykkerne i og omkring boligen opstår i haven. Heriblandt forekommer de fleste af disse i forbindelse med fældninger af træer. Flere og flere tror, at det er nemt at fælde et træ, og finder det tilmed nemmest at ordne selv. Men ved du egentlig, hvordan du bedst muligt sikrer din egen sikkerhed under en træfældning? Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal vide og være opmærksom på, når du står over for en fældningen af et træ.

Du skal være eksperten
Træfældninger foretages ofte af privatpersoner, hvilket har skæbnesvangre konsekvenser. Mange ulykker opstår nemlig af den simple årsag, at man ikke har den fornødne erfaring og viden inden for området. Derfor bør du altid sørge for, at du har den viden, der skal til, så du undgår ulykker ved din næste træfældning. Ulykkerne sker ofte, når der ikke er kontrol over fældningsretningen. Dette gør yderligere, at man udover egen sikkerhed også kan sætte tilstedeværende menneskers sikkerhed på spil. Uanset om du er privatperson eller ej, så er det altid personen, der fælder træet, der har det fulde ansvar. Derfor bør du til enhver tid være eksperten, så du dermed øger sikkerheden. Med den nødvendige viden i bagagen inden projektets begyndelse er du eksperten og dermed i kontrol over hele situationen.

Undgå ulykkens indtræden
For at undgå at ulykken indtræffer, er der nogle væsentlige faktorer, som man bør være opmærksom på. Som privatperson er det en god idé at række hånden ud for at få hjælp. Konsekvenserne af træfældning står på egen konto. Derfor er det yderst oplagt at overveje, om fældningen skal foretages af professionelle og erfarne folk. På denne måde mindsker du chancerne for ulykker i forbindelse med træfældningen.

Undersøgelser viser, at størstedelen af ulykkerne sker, når der arbejdes alene. Naturstyrelsen anbefaler derfor, at man aldrig arbejder alene med en motorsav, så man bedst muligt undgår ulykker. Når du udfører en træfældning, hvor der er andre tilstede, er I alle i samme båd. Derfor er det vigtigt, at det kun er personen, der fælder træet, der er opholder sig inden for træets faldområde. Faldområdet svarer til træets højde i alle retninger fra fældetræet. Hertil bør du sikrer dig, at træets faldeområde er af plant underlag, så det fældede træ ikke pludselig flytter på sig. Et generelt råd til træfældningen er, at du aldrig fælder træer i blæsevejr. Naturens kræfter spiller en stor rolle for træets fælderetning og dermed medfører konsekvenser. Derudover er det fornødne og rigtige udstyr selvfølgelig alfa omega for en succesfuld træfældning. Med de rette hjælpemidler, såsom hammer, kile og fældejern kan du kontrollere træets fælderetning, og dermed undgå ulykker. Sidst men ikke mindst så hav altid sikkerhedsudstyret i orden.

Træfældninger er altså en omfattende proces, som har fatale konsekvenser, hvis opmærksomheden og sikkerheden ikke er i højsædet. Er du det mindste i tvivl om din kommende træfældning så tøv aldrig med at kontakte fagfolk nær dig.

Vil du vide mere om træfældning eller har du brug for en professionel samarbejdspartner så kontakt Kejser Træ & Havepleje.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen