Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Top 3 ting danskerne ønsker at låne penge til

Node Image Upload kort_over_formal_2

En ny undersøgelse fra den danske låneformidler Lendme viser, hvad danskerne rundt i regionerne ønsker at låne penge til i årets første måneder.

Selvom Danmark er et lille land, er der store regionale forskelle på, hvad folk ønsker at låne penge til.

I efteråret 2017 præsenterede Lendme en lignende undersøgelse af danskernes låneadfærd. Her var trenden meget klar - jyderne lånte til biler og københavnerne til rejser. Her i årets første par måneder, har tallene dog ændret sig for en specifik del af Danmark.

Ifølge Lendme’s CEO Frederik Murmann spiller sæson en vigtig rolle i forhold til, hvad folk har behov for at låne penge til.

“Det kommer ikke bag på os, at låneformålet ændrer sig alt efter, hvornår på året, vi kigger. Nu nærmer foråret sig, hvilket blandt andet betyder, at interessen og behovet for lån til renovering af bolig stiger”, fortæller Frederik Murmann.

Jyder låner stadig til bil
Sammen med det meste af Sjælland, Bornholm og Fyn har jyderne stadig bil, som det foretrukne formål, når de ansøger om lån via Lendme. I gennemsnit blev bil valgt som formål i 17% af tilfældene. Bortset fra Bornholm og Nordsjælland finder vi på 2. pladsen lån til depositum og indskud til bolig, som udgør 13%. Lån til privatforbrug indtager 3. pladsen med 10%.

I Nordsjælland er det henholdsvis renovering med 12% og lån til privatforbrug med 11%, som indtager 2. og 3. pladsen.

Fra rejser til renovering og ombygning
I modsætning til jyderne har trenden ændret sig, når det kommer til låneansøgere i København og omegn. Tallene viser nemlig, at 12% har behov for at låne penge til renovering og ombygning. På 2. pladsen med i snit 11% finder vi lån til privatforbrug.

På 3. pladsen hos Københavnerne finder vi lån til depositum og indskud, hvor Københavns omegn har lån til bil, som det tredjemest populære formål.

Bornholm låne til personlig pleje
Som den eneste del af Danmark, har Bornholmerne lån til medicin, operation eller tandlæge med i top 3 formål. Med 12% deler dette formål 2. pladsen sammen med lån til renovering og ombygning.

Top og bund på landsplan
På landsplan viser trenden, at danskerne her i årets første måneder ønsker at låne penge til bil, indskud og udbetaling i forbindelse med køb eller leje af bolig samt almindeligt privatforbrug. Kun lige uden for top 3 finder vi renovering og ombygning, som også er en af danskernes foretrukne ting at låne penge til.

I den anden ende af skalaen har vi investering, ferier og særlige begivenheder, som danskerne sjældnere ønsker at låne penge til.

Top 3 over mest populære ting at låne penge til

  • Bil/Båd/MC: 15%
  • Boligkøb/Indskud/Udbetaling: 11%
  • Almindeligt forbrug: 10%

Top 3 over mindst populære ting at låne penge til

  • Investering: 3%
  • Særlige begivenheder: 5%
  • Medicin/Operation/Tandlæge: 5%

Nordsjælland ansøger i snit om mest

I Nordsjælland er den gennemsnitlige lånestørrelse 17% større end resten af landet. I den anden ende af skalaen finder vi Fyn og Bornholm, hvor beløbet er 41% lavere end Nordsjælland. 


Faktaboks: Sådan er analysen lavet

  • Analysen af hvad danskerne låner penge til, er baseret på over 10.000 låneansøgninger via lendme.dk
  • Analysen inkluderer usikrede lån (fx forbrugslån, samlelån mv.) og medtager således ikke andelsboliglån, realkreditlån, kassekreditter mv.
  • I ansøgningerne har brugerne oplyst formålet med lånet
  • De gennemsnitlige lånestørrelser er afrundet til nærmeste hele tal og refererer til det ansøgte beløb

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen