Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sygehus og station bliver kerne i ny Hillerød-bydel

Node Image Upload 300x136_s29

Favrholm skal om få år være en helt ny bydel syd for Nordsjællands hovedstad. Udviklingen skal især drives af det kommende supersygehus og en ny station, der bliver knudepunkt med en håndfuld toglinjer.

Går det, som politikerne i Hillerød byråd håber, vil der om få år ligge en helt ny bydel, Favrholm, godt to kilometer syd for centrum af købstaden, hvor der i dag hovedsagelig er åbne marker. Visionerne omfatter arbejdspladser med 6.000-8.000 job og boliger til 3.000-4.000 indbyggere. Dermed skal Favrholm opsluge halvdelen af kommunens forventede fremgang i folketallet frem mod 2026.

”Målene virker realistiske, for Hillerød oplever en rivende udvikling,” siger Jens Elsbo, trafikplanlægger og seniorspecialist i rådgiverkoncernen Cowi.

Sygehus for milliarder

Planerne om Favrholm opstod, da staten og regionerne for nogle år siden valgte at placere et af landets kommende, nybyggede supersygehuse her – med hele Nordsjælland som opland. Hospitalet koster fire milliarder kroner og åbner formentlig i 2022. Og det skal ikke bare erstatte det nuværende og pladsbegrænsede hospital inde i Hillerød, men også overtage personale og patienter fra fx sygehuset i Frederikssund.

Supersygehuset bliver bygget tæt på S-togslinjen, og derfor var det oplagt at etablere et ekstra stop før endestationen i Hillerød. Under den videre planlægning er Favrholm Station vokset og bliver også et knudepunkt for lokalbanerne, der udgør en vigtig del af den offentlige transport i Nordsjælland. Den kommende station får – foruden S-tog mod København – lokalbaner i retning mod Helsingør, mod Gilleleje, mod Helsinge og Tisvilde og mod Frederiksværk og Hundested.

”Dermed bliver Favrholm og supersygehuset forbundet med stort set alle større byområder i Nordsjælland på nær Frederikssund. Det er vigtigt for udviklingen, for det bliver let at komme til og fra Favrholm, både for dem, der skal bo her, og dem, der skal arbejde her,” siger Jens Elsbo fra Cowi.

Han var i 2012 medforfatter på et visionsoplæg om lokalbanerne, og flere af forslagene ser ud til at blive gennemført. Han håber også, at det lykkes at få opgraderet nogle af de vigtigste linjer, så de får tre afgange i timen mod nu to – og hurtigere tog, der springer mindre stationer og trinbrætter over (ligesom en del S-tog). Flere og hurtigere afgange vil yderligere forbedre den offentlige transport og styrke Favrholms position som knudepunkt.

Private penge

Ud over supersygehuset skal størstedelen af planerne realiseres med private investeringer. Milliarder af kroner skal bruges til at købe jord og bygge boliger, butikker og lokaler til virksomheder.

Stephen Wielje Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland i Hillerød, ser positivt på visionerne for den nye bydel:

”Med planerne om Favrholm, supersygehuset og den nye station udbygger Hillerød positionen som regionshovedstad og centrum i Nordsjælland. Efterspørgslen på boliger stiger i kraft af store arbejdspladser som Biogen, Foss, regionshovedsædet, det kommende supersygehus og Novo Nordisk, der lige nu investerer for en milliard i ny produktion i Hillerød.”

Den lokale erhvervsmægler vurderer, at Favrholm vil tiltrække mange arbejdspladser. Også ud over de omkring 4.000 job på supersygehuset.

”Særligt for virksomheder inden for medicinal og produktion af hospitalsudstyr kan det være interessant at etablere sig i Favrholm – de kan have fordel af, at Novo Nordisk, Biogen og det kommende supersygehus ligger i nærheden.”

Læs mere på www.edc.dk/investor

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen