Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Stor mangel på ungdomsboliger i provinsen

Node Image Upload jan_hougaard_

Mellem 2013-2015 voksede antallet af studerende med ca. 2.000 i hver af landets fire største byer. Ifølge nye tal fra Udlændige-, Integrations- og Boligministeriet har udbuddet af ungdomsboliger dog langt fra kunnet følge med udviklingen, og der er således hele 5 studerende pr. ungdomsbolig på landsplan. Intet tyder i øjeblikket på, at antallet af studerende stagnerer – og det udgør et potentiale for investeringer.

”Udbuddet af velegnede ejendomme kan slet ikke matche efterspørgslen. Vi har kontakt til flere inden- og udenlandske investorer med en kolossal købekraft som leder efter færdigudviklede ungdomsboligejendomme. Desuden skal vi levere byggeretter til udviklere, der står på spring for at udvikle ejendomme i dette segment,” udtaler Jan Hougaard, projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech.

Han anfører, at kundegrundlaget for ungdomsboliger ikke kun er stort i København og Aarhus, men at der i stigende grad er mulighed for en god investering i provinsen.

”Vi kan se i tallene, at dækningsgraden af ungdomsboliger i forhold til antallet af studiepladser er meget lavt i Frederiksberg og København, men også i Odense, Lyngby, Kolding og Aalborg. Samtidigt vokser sidstnævnte byer procentmæssigt mest i forhold til antallet af studerende. Det udgør en god mulighed for investeringer provinsen, hvor der er et solidt kundegrundlag og et godt afkast.”

Store investorer går ind i markedet
2016 blev for alvor året, hvor storinvestorerne gik ind i ungdomsboligmarkedet – også i provinsen. En af dem var Sampension, der for første gang investerede i dette segment, da de købte en landsdækkende ungdomsboligportefølje af UNGBO Danmark, formidlet af Frank Jensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Valget skyldes dels, at det øvrige ejendomsmarked er presset, men også at ungdomsboliger passer ind i Sampensions langsigtede strategi.

”På sigt kan vi særligt se en værdi i ungdomsboliger, der er prisreguleret, hvor prisen vil blive givet fri om 20 år. En årsag til vores interesse er selvfølgelig også, at afkastet på andre aktiver falder drastisk. Vi har kigget på alternative anbringelsesmuligheder og finder ungdomsboliger interessante, også fremover,” siger Hüseyin Meric, Senior Portfolio Manager i Sampension.

”Vi er en pensionskasse med en langsigtet strategi, så det giver mening. Der er ikke så forfærdeligt meget på markedet af denne slags. Priserne er ved at komme ret højt op. Derfor kigger vi også i vores øvrige portefølje med henblik på eventuel konvertering af andre typer lejligheder til ungdomsboliger. Genudlejningsrisikoen er ikke eksisterende,” siger Hüseyin Meric.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen