Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Stor fremgang i turismen

Topbillede

Antallet af udenlandske overnatninger i Sorø Kommune stiger forsat kraftigt. Dermed forsætter de positive tendenser fra de seneste år.

Det er godt for turismen i Sorø Kommune. Visit Denmarks opgørelse over overnatninger i Sorø Kommune er netop blevet offentliggjort. Den viser en flot stigning i antallet af overnatninger på 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Fra juni 2015 til maj 2016 var der 68.548 overnatninger. Det tal er nu steget til hele 75.869 overnatninger fra juni 2016 til maj 2017.

Det er stadig de danske overnatninger, der udgør den største andel af det samlede antal overnattende, men det er de udenlandske overnatninger, som driver væksten. Her er der nemlig sket en stigning på hele 48 procent sammenlignet med sidste år.

Især tyskere, hollændere og kinesere, markerer stærkt sig i statistikken
Lone Wellejus, indehaver af Sorø Sø Camping, melder også om bedre belægning i år:

– Vi har fået hollænderne tilbage i stort tal, de camperer i store telte. Og så er tyskerne begyndt at komme i væsentligt større antal i deres autocampere. Det er vi utrolig glade for. Vi mærker også et stigende antal af kineserne, som overnatter i vores hytter, så vi kan bestemt mærke fremgangen hos os, siger hun.

Christina Torp, hotelchef for Comwell Sorø, siger:

– Vi mærker bestemt den øgede interesse fra de udenlandske gæster. Flere kinesere finder vej hertil, som følge af et voksende kinesisk marked. Det er positivt at vi også mærker væksten og at det breder sig fra København og hertil.

Lars Mortensen, restauratør Støvlet Katrines Hus, repræsenterer Sorø Erhvervsudviklingsråd i det oplevelsesøkonomiske netværk i Sorø Kommune. Netværket arbejder aktivt for at fremme turismen, så her er der også begejstring for tallene.

– Det er en rigtig glædelig nyhed, at den tendens, som vi så i 2016 fortsætter ind i 2017. De store fremstød, der blev gjort i 2016 gennem Visit Vestsjælland på det tyske marked, har givet os store forventninger til i år, så det er utrolig positivt at forventningerne ser ud til at blive indfriet, siger Lars Mortensen.

Hollændere og kinesere udgør tilsammen godt halvdelen af de udenlandske overnatninger. Der er også stigninger at finde hos både tyskere og svenskere, som udgør den 3 og 4. største gruppe af udenlandske turister.

For flere oplysninger, kontakt:
Christina Torp, Comwell Sorø, 2214 1852
Lone Wellejus, Sorø Sø Camping, 9386 4846
Lars Mortensen, Støvlet Katrines Hus, 2013 9483.

Fakta:

  • Antallet af kommercielle overnatninger i Sorø Kommune steg fra 68.548 i juni 2015 til maj 2016 til 75.869 i perioden juni 2016 til maj 2017.
  • Antallet af udenlandske kommercielle overnatninger steg i samme periode fra 7970 til 11.786.
  • Antallet af danske kommercielle overnatninger steg i samme periode fra 60.578 til 64.083.

Kilde: Visit Denmark

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen