Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Støvfrit hjem: gode støvsugerråd

Node Image Upload fnugfri-business.dk_

En helt normal dansker tilbringer op mod 90% af sin tid indendørs. Det stiller enorme krav til indeklimaet, da vi som mennesker egentligt er byggede til at leve i det fri. Hvis hjemmet skal leve op til de standarder, som er nødvendige for opretholdelse af et sundt indeklima, er det nødvendigt at vide lidt om en af de nemmeste måder, hvorpå man kan få et bedre indeklima, nemlig støvsugeren.

Allergi og luftvejesygdomme er meget udbredte i den vestlige verden, hvor vi igennem mange årtier har været patentlige med vores rengøring. Ikke desto mindre har det haft den effekt på os, at vi i større grad oplever problemer med sygdomme som støvmide- og pollenallergi, eftersom vi ikke på samme måde er resistente overfor de pågældende partikler. Netop af denne grund er det endnu mere vigtig, at have et sundt indeklima, som kan skåne de udsatte for potentielle farer.

Generelt: støvsug oftere
Det er helt normalt at støvsuge huset en gang om ugen, hvilket i mange tilfælde også er nok. Dog kan visse boliger, med visse indretningsmæssige udfordringer, eller bestemte møbler, trænge oftere. Selvfølgelig kan man sige, at man bare støvsuger, når man kan se nullermænd ude i hjørnerne, men værelser med væg til væg tæpper har typisk oftere brug for støvsugning, end værelser med trægulv, da tæppet binder støvet anderledes.

Vælg den rette støvsuger
Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, når man skal finde den helt rette støvsuger til hjemmet. Støvsugerforhandleren, Fnugfri.dk, har en række gode råd til, hvordan du vælger en støvsuger, der passer lige præcis til dine behov. Et af rådene til dem, som har allergi eller astma, er at anskaffe sig en støvsuger med HEPA-filter. HEPA er en forkortelse for High Efficiency Particulate Air, og er et filter, som opfanger de små partikler i luften, som potentielt kan udløse allergi- og astmasymptomer. Hvis man er et offer for allergi eller astma, er det ifølge støvsugersitet en god ide at finde en støvsuger med høj HEPA-filtergradering. Eksempelvis fjerner et HEPA 13-filter 99,95% af de skadelige partikler, hvilket klart ville være at foretrække for en astmatiker og allergiker.

Når du ved, hvad du kommer til at kræve af din støvsuger kan du vælge, hvilken model, type, størrelse mm., du har brug for. Nogle foretrækker, at en støvsuger er meget støjsvag, hvilket kan være en fordel, hvis man bor i et hjem med tynde vægge, eller hvis man ikke har langt til sine naboer. En standard støvsuger udsender ca. 78 dB, hvor meget støjsvage støvsugere kan have støjniveauer på ned til 68 dB. Hvis støjniveau er ligegyldigt, men du udelukkende har brug for en støvsuger, som ikke fylder alverden, findes der for eksempel ledningsforbundne stavstøvsugere, som fylder væsentligt mindre, end den normale støvsuger med slange.

Pas godt på dit hjem og hav udstyret i orden
Udover dine særlige præferencer til støvsugeren, er det vigtigt at tage højde for, hvad dit hjem har brug for. For eksempel kan gulvtypen i hjemmet afgøre, hvilken støvsuger du har brug for. Desuden er det vigtigt at huske på, at en støvsuger ikke kun er til gulvet, men også til for eksempel møbler og vindueskarme. Har du for eksempel tæpper på gulvene, er det en klar fordel med et motoriseret støvsugerhoved, som kan rotere og på den måde fjerne skidtet bedre. Desuden er det godt at have bløde børster på sit mundstykke, hvis man vil skåne trægulvet.

Man kan finde specialiserede støvsugere til mere eller mindre alle opgaver, men ofte er det svært at finde en, som er alsidig nok til at klare alle opgaverne på en gang. Derfor findes der et hav af forskelligt tilbehør til støvsugerne, som kan gøre arbejdsopgaverne væsentligt nemmere. På Fnugfri.dk kan man finde et stort udvalg af tilbehør til alle situationer. Uanset, hvilken støvsuger du har derhjemme, og uanset, hvilket gulv du forsøger at passe på, findes der udstyr til at klare opgaven.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen