Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Stigning i hussalget: To regioner skiller sig ud

Node Image Upload dsc_0783

Salget af villaer og rækkehuse er gået strygende i juli, hvor antallet af solgte huse rundede 4.000. Salget i de første syv måneder af 2017 er dermed mellem otte og 12 procent over samme periode sidste år i alle regioner. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Nøglerne til 4.009 villaer og rækkehuse skiftede hænder i juli. Det er et fald på godt 500 handler i forhold til maj og juni, men 437 flere end i samme måned sidste år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk’s månedlige opgørelse af handelsaktiviteten.

”Ofte er årets syvende måned præget af lidt feriestemning. Sådan er det også i år. Antallet af handler falder i forhold til de seneste måneder. Alligevel kan vi konstatere, at der er solgt virkelig mange huse for sæsonen, idet det er første gang i 2010’erne, at vi i en juli måned har over 4.000 handler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De to regioner med størst vækst
Med det flotte resultat i juli er der i årets første syv måneder nu solgt 27.557 villaer og rækkehuse. Det er 11 procent flere end i samme periode sidste år, og stigningen er til at få øje på over hele landet. Således er antallet af handler steget mellem otte og 12 procent i alle landets regioner, og de største stigninger er registreret i Region Midtjylland og Region Sjælland.

”I Region Midtjylland er det især kommunerne Favrskov, Horsens og Struer, der trækker gennemsnittet op. Her er antallet af handler steget med 25 procent. I Region Sjælland er det i Køge, Faxe, Næstved og Odsherred, vi kan registrere de største stigninger. Vi kan altså konstatere, at væksten i antallet af hushandler sker et stykke væk fra de store byer Aarhus og København,” siger Birgit Daetz.

Stigning i sommerhussalg og fald i lejlighedssalg
Ser vi nærmere på de øvrige boligtyper, som opgørelsen af handelsaktiviteten dækker, så viser det sig, at sommerhussalget også stiger i juli i forhold til samme måned sidste år. Der er solgt 869 af de attraktive fritidsboliger i juli i år – mod 677 i juli sidste år.

Derimod er salget af ejerlejligheder faldet en lille smule, da der blev solgt 1.506 af slagsen i juli mod 1.645 i perioden sidste år. Det skyldes især et fald i salget på næsten 100 ejerlejligheder alene i Københavns Kommune.

SE OGSÅ: Ny tendens: Flere flytter i lejlighed i provinsen

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse om den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for august 2017 i en pressemeddelelse den 21. september. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 4. september og Boligsidens Markedsindeks, der opgør salgspriser, salgstider og nedslag, den 7. september.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs også mere på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen