Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Solutio er hosting-branchens duks

Solutio er hosting-branchens duks

Midtjyske virksomheder kan nu være helt trygge, når det gælder IT. Silkeborg-virksomheden Solutio er blandt de første i Region Midt, som har fået Hostingmærket; det officielle kvalitetsstempel for ...

Midtjyske virksomheder kan nu være helt trygge, når det gælder IT. Silkeborg-virksomheden Solutio er blandt de første i Region Midt, som har fået Hostingmærket; det officielle kvalitetsstempel for professionel hosting i Danmark.

Hosting-branchen er ved at blive voksen. I 2012 blev Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheder i Danmark, BFIH, stiftet for at imødegå hosting-branchens ’grå’ marked. Målet var at højne kvalitets- og sikkerhedsniveauet inden for IT-hosting og at gøre det lettere for købere at gennemskue kvalitet og sikkerhed.

”BFIH stiller tårnhøje krav til kvalitet og sikkerhed, så virksomheder og organisationer kan føle sig trygge ved, at der er styr på deres data. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at Solutio skulle være medlem,” siger direktør Brian Reinhold Jensen fra Silkeborg-virksomheden Solutio, der i et år har arbejdet målrettet på at få den nye certificering i hus.

Beredskabsøvelser hvert kvartal
Tjekkes back-up´en hver dag? Er døren til datacentret nu også låst? Og er alle sikkerhedsopdateringer lagt på servere og netværksudstyr?

Der er spot på enhver detalje og arbejdsgang, når BFIH vurderer, om en virksomhed er kompetent og kvalificeret nok til at få Hostingmærket. Alt skal dokumenteres og kontrolleres, så uvildige revisorer og teknikere til hver en tid kan møde op hos Solutio og tjekke, at alt er, som det skal være. Samtidig laver Solutio nu beredskabsøvelser mindst en gang i kvartalet, hvor det simuleres, at processer går ned. Akkurat som ved en brandøvelse ved hverken direktør eller medarbejdere, hvad der sker. Men de ved til gengæld præcis, hvad de skal gøre, for det store certificeringsarbejde har båret frugt, så der døgnet rundt er fuldt styr på alle arbejdsgange hos Solutio.

Høje tekniske standarder
”Det har kostet rigtig mange aftener og arbejdstimer at få alle disse procedurer og dokumentationer på plads, fordi vi i dag skal have sporbarhed på alt, hvad der foregår i virksomheden. Hostingmærket bygger på ekstremt høje tekniske standarder, og derfor kræver det rigtig meget at komme i mål,” forklarer Brian Reinhold Jensen, som dog kan glæde sig over, at forløbet er gået ret smertefrit på trods af de mange ekstra arbejdstimer. Solutio bestod nemlig ’eksamen’ til normeret tid og fik certificeringen efter kun et år, hvilket er den tid, som en certificering minimum tager. ”Vi blev certificeret sammen med virksomheder, som er markant større end os, og mens vi bare løb stærkere, så kunne de nedsætte projektgrupper til arbejdet, der i nogle tilfælde var større end vores organisation,” fortæller Brian Reinhold Jensen, som må erkende, at det ikke kun er fordi Solutio er hurtig, at certificeringen kom i mål på kun et år. Hemmeligheden er, at Solutio i forvejen gjorde mange af de ting, som BFIH kræver, for at en virksomhed kan få hostingmærket. Lidt duks har man vel lov at være…

Yderligere oplysninger kan fås hos direktør Brian Reinhold Jensen på tlf. 40 29 58 13

FAKTA
IT-virksomheden Solutio tilbyder hosting, drift og support af servere, netværksudstyr og eksterne IT-services. Desuden er firmaet specialister i IT-sikkerhed – og alle løsninger tilpasses individuelt efter kundens behov. Kunderne er små og mellemstore virksomheder samt organisationer.

Solutio har igennem mange år samarbejder med ZyXEL, Kerio og Microsoft og er hosting-certificeret via Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheder i Danmark, som certificerer medlemmerne inden for den overordnede styring af informationssikkerhed, medarbejdersikkerhed, fysisk sikkerhed, drift og beredskab. Certificeringsordningen er på et højere niveau end branchens generelle standard i Danmark og medlemmerne forpligter sig til at leve op til høje standarder, som jævnligt kontrolleres af en uvildig tredje part.

Læs mere om Solutio på www.solutio.dk
Læs om Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheder i Danmark på www.bfih.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen