Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Solid fremgang til Sorø Kommune

Node Image Upload gert-joregensen

Sorø Kommune er blevet endnu mere erhvervsvenlig og har oplevet betydelig vækst i antallet af private virksomheder.

Sorø Kommune er blevet markant mere erhvervsvenlig end for blot et år siden. Det fremgår af Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed, som netop er udkommet.

Her lander Sorø på en 52. plads, hvilket er 29 pladser bedre end sidste år. Det glæder borgmester Gert Jørgensen.

– Det glæder mig naturligvis at se, at også Dansk Byggeri mener, at vi er på vej i den rigtige retning. Der er fortsat et stykke arbejde, som skal gøres, før vi kan være tilfredse med vores placering i netop denne analyse, men her hæfter jeg mig især ved, at vi allerede på nuværende tidspunkt har betydeligt kortere sagsbehandlingstider, end da undersøgelsen blev foretaget, og at det er et område, vi er yderst opmærksomme på, siger han.

Fokus på fremtiden
Som noget nyt ser Dansk Byggeris analyse også på samarbejdet mellem skoleområdet og erhvervslivet. Og det glæder Gert Jørgensen.

– Sorø Kommune har gang i nogle virkelig interessante tiltag inden for skole-virksomhedssamarbejde. Vi arbejder meget målrettet på at styrke overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelser, og når det gælder andelen af unge, som vælger en erhvervsuddannelse, ligger vi over landsgennemsnittet. Herudover har vi en lang række konkrete samarbejder mellem skoler og virksomheder – alt sammen noget, som er vigtigt i et fremtidsperspektiv, både for erhvervslivet og for det enkelte unge menneske, som skal godt i gang med et voksenliv med uddannelse og job.

En del af fremgangen i Sorø Kommunes placering skyldes gode resultater på arbejdsmarkedsområdet, hvor Sorø Kommune ligger i den bedste ende af de Sjællandske kommuner, når det gælder om at få både langtidsledige og nyledige i arbejde.

På flere områder afspejler byrådets beslutninger sig direkte i analysen. Eksempelvis beslutningen om at lempe kravene om garantistillelse fra entreprenører, som løser byggeopgaver for kommunen.

Godt gang i udviklingen
Også på parametrene kommunale investeringer og byggetilladelser ligger Sorø Kommune pænt i analysen. Og ikke mindst når det gælder udviklingen i antallet af private virksomheder har der været markant fremgang for Sorø Kommune.

– Det ser jeg som et udtryk for, at der generelt set er godt gang i vores kommune. Flere og flere private virksomheder vælger at etablere sig i Sorø Kommune, og det er meget positivt, siger Gert Jørgensen.

Fakta

  • Dansk Byggeris analyse har især fokus på faktorer med betydning for byggebranchen. Den vigtigste parameter i analysen er sagsbehandlingstiden for byggesager.
  • Netop på byggesagsbehandlingstid får Sorø Kommune en dårlig placering. Det skyldes, at analysen medregner de mange byggesager, som kommunen har registreret i forbindelse med en kampagne helt tilbage i 2014, hvor bygningsejere fik frit lejde for registrering af ikke-registreret byggeri.
  • Ser man alene på nybyggeri, er sagsbehandlingstiden i dag på gennemsnitligt 12,5 dage – altså langt kortere end de tal, Dansk Byggeri lægger til grund for deres analyse.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen