Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Skifte af dødsbo

Node Image Upload boligadvokat

Når en gift person dør, kan den efterlevende ægtefælle under visse omstændigheder undgå at skulle dele arven med den afdødes børn, indtil den efterlevende ægtefælle enten vil giftes på ny eller dør. Når den afdødes dødsbo ikke deles eller ”skiftes”, kalder man det et uskiftet bo.

Betingelserne for at kunne sidde i uskiftet bo er, at du var gift med afdøde på dødstidspunktet, og at din afdøde ægtefælle havde børn. Hvis disse kriterier er opfyldt, kan du vælge at sidde i uskiftet bo, men det er også muligt at ”privat skifte” eller fordele arven. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Formålet med at sidde i uskiftet bo er, at du som efterlevende ægtefælle slipper for at skulle udbetale arv til afdødes børn med det samme. Under normale omstændigheder skulle den efterlevende ellers udbetale det kvarte af fællesformuen til børnene. Det er også en anden fordel ved at sidde i uskiftet bo. Der er stort set ingen advokatomkostninger er til behandling af dødsboet. Der er blot en retsafgift på 500 kr. Du beholder som efterlevende ægtefæller rådighed over alle midlerne og kan bruge dem efter behag på rejser, forbrug eller andet. Som efterlevende ægtefælle i uskiftet bo kan du også sælge huset og flytte. Du må dog ikke misbruge din råden over det uskiftede bo. Der er begrænsninger for, hvad du må forære væk og give i arveforskud.

For at sidde i uskiftet bo skal du have et skriftligt samtykke fra den afdødes særbørn. Det bør du og din ægtefælle bede om i god tid. Med hjælp fra en advokat kan du få udfærdiget en forhåndssamtykkeerklæring til uskiftet bo i forbindelse med oprettelse af testamente. Har du brug for en bobestyer, hjælper vi dig gerne.

Du skal være opmærksom på, at du ikke frit kan testamentere hele boet. Du kan kun disponere over den halvdel af det uskiftede bo, der falder i arv efter dig. Det betyder, at dine egne børns tvangsarv er 25% af halvdelen af det uskiftede bo. Du kan i et testamente med andre ord kun disponere over 3/8 af det samlede uskiftede bo. Du må gerne leve papirløst sammen med en ny livsledsager, men du kan ikke indgå ægteskab på ny uden at skifte med arvingerne.

Det er en overraskelse for mange, at alt, hvad du tjener fremover, kommer til at indgå i boet. Hvis du vinder i lotto, indgår gevinsten i det uskiftede bo. Du indtræder også automatisk i din afdøde ægtefælles skattemæssige stilling, og du bliver personligt ansvarlig for din afdøde ægtefælles gældsforpligtelser. Vi kan som bobestyrer advokat, hjælpe dig i alle forhold vedrørende testamenter, forhåndssamtykkeerklæringer og boskifte. Her kan du læse mere om.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen