Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Skift tætningslisterne i vinduerne og spar penge

Node Image Upload 82603974_ml

Inden længe er sommeren forbi og kulden banker igen på døren. Bor man i et ældre hus, kender de fleste sikkert til vinduer og døre der trækker gennem de kolde vintermåneder. Det danske klima er utrolig hårdt ved husets ydre, og der stilles derfor store krav til vedligeholdelsen, hvis man skal holde på varmen.

Langt de fleste danskere er så småt begyndt på arbejde igen efter en behagelig sommerferie, og skænker derfor ikke vinteren mange tanker, ligeledes heller ikke vedligeholdelses opgaverne på huset derhjemme. De fleste lader stå til, og tænker slet ikke på, at der kan være mange penge at spare hen over vinteren, ved at gå husets døre og vinduer efter, og evt. udskifte tætningslisterne.

Levetiden på moderne vinduer og døre siges at være mellem 30-50 år, og det er også den brede opfattelse blandt husejere. Har man købt et ældre hus, har man sikkert bidt mærke i alderen på vinduerne og dørene, og regnet sig frem til et tidspunkt, hvor disse skal skiftes. Mange gange bliver dette dog fremskudt pga. punkterede ruder, eller at de trækker. Det kan være en stor udgift at skulle udskifte alle døre og vinduer i et hus, og mange gange er det slet ikke nødvendigt, da du kan nøjes med at skifte til en ny thermorude, eller blot skifte tætningslisterne, siger Salgschef Mads Lundager fra Profillageret ApS.

Profillageret ApS er en dansk grossistvirksomhed i gummi branchen, som har specialiseret sig i netop tætningslister til døre og vinduer, og ifølge Salgschef Mads Lundager, ser de en stigende interesse for netop denne produktgruppe.

Når du køber et vindue har du en forventning om at det holder i x antal år, det mange bare glemmer er, at det kræver løbende vedligeholdelse for at opnå de påståede levetider. I alle vinduer og døre sidder der tætningslister, og med tiden bliver disse hårde, sammentrykkede eller på anden måde mister sin evne til at tætne. Herved kan der trænge kulde ind gennem sprækker og revner, og det er alt sammen med til at forringe indeklimaet, og hæve husejernes udgifter til varme. Der kan faktisk være en besparelse i varme, der svarer til 4-5 gange prisen for nye tætningslister, udtaler Mads Lundager.

Alt lagerføres og der er dag-til-dag levering
På lageret hos Profillageret finder man da også et kæmpe udvalg af tætningslister til netop vinduer og døre og som en af de eneste forhandlere, lagerføre de blandt andet det komplette program af Primo tætningslister, som passer til en stor del af de vinduer og døre som findes på det danske marked. Der sælges både engros til eksemplevis glarmestre og håndværkere, men også direkte til private via webshop, hvilket gør det utrolig let for folk at finde og bestille lige netop den liste eller profil de mangler.

Er man i den situation, at man ikke kan finde en liste eller profil som passer i netop ens vinduer og døre, så kan man kontakte Profillageret ApS gennem deres webshop, og så vil de prøve at hjælpe med at skaffe den, eller i sidste ende, finde en alternativ liste, som vil kunne erstatte den gamle.

Vedligeholdelse sparer dig penge på den lange bane
Ifølge Mads Lundager, er det en god ide at gennemgå vinduer og døre mindst 1 gang om året, og gerne hen over sommeren eller efteråret. Her skal man checke for skæve vinduer, utætheder eller ødelagte lister og få det udbedret inden varmen skal tændes. På den måde spotter man også hurtigt, hvis et vindue eller en dør trænger til maling eller træbeskyttelse, og så kan man jo tage det hele i samme ombæring. En gode måde at checke om ens vinduer er utætte, er på en blæsende aften, at føre et stearinlys rundt langs karmen på vinduet, og begynder flammen at blafre, har du fundet en utæthed.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen