Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sikr dig holdbare overflader

Node Image Upload hotek

Har du en virksomhed og er usikker på, hvordan du vedligeholder dine bygninger, biler, maskiner eller andet bedst muligt, så du sikrer dig, at de kan holde i mange år – så bør du læse med her.

Hotek A/S er specialiseret i overfladebehandlinger og har leveret løsninger i mere end 10 år til erhverv omkring byerne Horsens og Århus. Virksomheden holder til i Horsens, men kører også til Århus og resten af Jylland. Hotek A/S ved om nogen, hvad der skal til. De har alt det fornødne udstyr og den kyndige viden til at udføre arbejdet professionelt.

Når Hotek A/S skal behandle overflader, har de alle typer af overfladebehandlinger til rådighed. Disse typer af overfladebehandlinger er:

  • Overfladebehandling
  • Bejdsning
  • Afgratning
  • Glasblæsning

Vi vil nu gennemgå de enkelte typer, så du kan finde frem til, hvilken der passer bedst til dine behov.

Pas på dine overflader med overfladebehandling
Har du maskiner eller andet i rustfrit stål, som trænger til en kærlig omgang, vil dette være relevant for dig. Men det kræver en faglig gennemgang, så du skal holde tungen lige i munden.

Rustfrit stål er en legering, som består af henholdsvis et basismateriale, jern og legeringsmetaller. Legeringsmetaller danner oftest krom, nikkel, titan eller molybdæn. Oxidation er en kemisk reaktion, hvor et atom eller en atomgruppe giver en eller flere elektroner fra sig. Med oxidation af legeringen skabes der på overflader et tyndt, beskyttende lag (oxydlag), som gør materialet stærkere og kan i bedre omfang modstå korrosion (gradvis nedbrydning af materiale).

Oxydlaget er 10 gange mindre tykkelse end et menneskehår. Så der er tale om et ekstremt tyndt lag. Hvis man bearbejder rustfrit stål for eksempel ved svejsning, så beskadiges det fine, tynde lag. Og så opstår der i mange tilfælde korrosion. Det kommer til udtryk ved for eksempel rustpletter.

For at få en pæn, vedligeholdt og ensartet overflade skal man fjerne urenheder, som er opstået ved svejsning eller anløbninger, så det fine oxydlag kan genoprettes. Til dette, vil bejdsning være det bedste redskab.

Bejdsning effektivt til holdbarhed
Ideen med bejdsning er, at man afrenser materialerne for olier og lignende snavs og fjerner anløbninger fra overfladen, som er kommer af for eksempel svejsning. Derefter skal det tidligere oxydlag gendannes. For med det kan man undgå korrosion. Og det vil vi gerne have.

Hvis overfladen i forvejen var spændingsfyldt, så kan bejdsning også fjerne dette. Det vil betyde, at overfladen vil få mindre spændinger, som også er godt for holdbarheden. Når bejdsningen er klaret, vil du opleve en metallisk ren og lækker overflade, hvor ståloverfladen har dens oprindelige sammensætning, og så kan den modstå korrosion.

Afgratning giver glatte overflader
Dette omfatter en metode, hvor skarpe kanter og hjørne nedslibes. Men kun i sådan en grad, at genstanden ikke bliver forslået. Afgratning kan bruges på mange forskellige typer af materialer. Det er med til at give en glat, flot overflade. Det er særligt egnet til savsnit, støbte dele, udstansede dele eller laserskårne dele. Hvis der skal produceres maskindele, så er denne metode aldeles effektiv. Materialet behandles med en sliber.

Glasblæsning
Denne metode er særdeles velegnet til genstande, hvor resultatet skal være ensartet, mat og æstetisk. Samtidig bliver materialet uimodtagelig for snavs. Glasblæsning er ideelt, hvis du vil undgå korrosion – faktisk viser undersøgelser, at det er den optimale løsning.

Ved glasblæsning anvendes kugleformede glasperler, som ikke sliber overfladematerialet men kun fjerner urenheder, så resultatet bliver rent og flot. Glasblæsning kan også benyttes til buede konstruktioner i loft, hvor murene hviler på rustfrit stål, aluminium eller æstetiske emner.

For at få det helt optimale resultat, anbefaler Hotek A/S bejdsning af svejste rustfrie stål genstande, inden der foretages glasblæsning.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen