Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Se eSport på topniveau – og prøv selv kræfter med Counter-Strike og spiludvikling

Node Image Upload logo_i_korrekt_format

DM-delfinale i computerspillet Counter-Strike afholdes i Ceres Park lørdag d. 11. marts. Der er fri entré, og du kan se nogle af Danmarks dygtigste Counter-Strike-spillere kæmpe om en finaleplads. Samtidig er der mulighed for både selv at spille og at prøve kræfter med programmering.

Det er atleter fra den øverste hylde, som lørdag den 11. marts sætter hinanden stævne i Ceres Park, men i modsætning til de sportsevents, Ceres Park normalt lægger bane til, udkæmpes denne turnering foran computerskærme. Fire hold skal her kæmpe om én plads til finalen i det officielle Danmarksmesterskab i first-person skydespillet Counter-Strike.

ESport er i kraftig vækst, og interessen for at se de dygtigste gamere kæmpe mod hinanden på TV vokser kraftigt i disse år. Ifølge Computerworld forventes det således, at antallet af faste seere på verdensplan runder 145 millioner i løbet af 2017. Så mange dukker der nok ikke op i Aarhus lørdag den 11. marts, men de, der kommer, kan udover turneringen også høre Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad byde velkommen, inden kampene begynder kl. 11.30.

Aktiviteter for publikum i Waoo Loungen 
Hvis man selv spiller eller har lyst til at snuse til eSporten, kan det være en god idé at kigge forbi Waoo Loungen. Her er der mulighed for selv at spille Counter-Strike på rigtige konkurrencecomputere, som er toptunede og skræddersyet til CS:GO, og at få en snak med instruktører fra eSport.dk om tips og tricks. Dagen igennem afholdes også små konkurrencer om gavekort.

”Vi er stolte af den succes, Waoo CS:GO Ligaen oplever, og fordi vi lever af at sælge kraftige internetforbindelser, er vi også rigtig glade for den opmærksomhed, som eSport og gaming oplever for tiden i den brede befolkning,” siger Jørgen Stensgaard, administrerede direktør i Waoo.

Hvis man er interesseret i at udvikle sit eget computerspil, kan man i Waoo Loungen også hilse på foreningen Coding Pirates. Coding Pirates er en landsdækkende børne- og ungdomsorganisation, der arbejder for at fremme børn og unges kreative IT-kompetencer bl.a. gennem at gøre dem i stand til at udvikle deres egne computerspil, programmere og eksperimentere med robotter eller anvende medieteknologier til at fortælle deres egne historier.

”Vi glæder os til at mødes og være sammen med eSports-publikummet i Aarhus. ESport er ligesom Coding Pirates med til at fremme unges teknologiske evner og opfindsomhed på en måde, der foregår på deres egne præmisser og med deres egen nysgerrighed og kreativitet i højsædet. Såvel eSport som Coding Pirates kan siges at eksistere i et innovationsrigt spændingsfelt mellem teknologisk læring, kultur, praksis og viden. På den måde er eSporten en vigtig indgang til unges højt udviklede og professionelle teknologikultur, og det er på tide, vi tager den seriøst, hvis vi vil kunne forstå det enorme potentiale, der er på færde her” siger Rikke Toft Nørgård, afdelingsleder på Coding Pirates GameDev og lektor på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet.

Sammen med eSport.dk og Coding Pirates kan man også møde Waoo’s lokale partnere fra eksempelvis Eniig, AURA Fiber og Fibia i Waoo Loungen til en snak om fordele og muligheder ved at få Waoo Fiber i hjemmet.

Fakta om delfinale i DM CS:GO i Aarhus 
Dato: Lørdag den 11. marts 2017
Sted: Ceres Park & Arena, Hal 2 -  Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

11.00 Spillerne ankommer
11.30 Dørene åbnes for gæster
11.45 Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad byder velkommen
12.00 Turneringen starter
19.00 Finale (tidspunktet for finale afhænger af de øvrige kampe)

Konkurrencerne i Waoo Loungen afholdes løbende over hele dagen. 

FAKTA
eSport og CS:GO
ESport er computer- og konsolspil på konkurrenceplan. I DM CS:GO dyster de deltagende hold i det populære spil Counter-Strike: Global Offensive. Det er et taktisk, holdbaseret first-person skydespil, som er en yderst populær sport at se. DM afvikles af eSport.dk.

Læs mere om DM CS:GO på www.esport.dk

Om Waoo
Waoo er hovedsponsor for DM CS:GO og medarrangør af delfinalerne samt sponsor for en kvalifikationsrunde, som går under navnet Waoo CS:GO Ligaen.
Waoo er ejet af en række danske fibernetselskaber, herunder Eniig og Aura Fiber. Alle Waoos produkter leveres på 100 % fiberteknologi under sloganet ’Internet som det burde være’. Fiberens høje stabilitet og kapacitet gør forbindelsen oplagt til blandt andet 4K TV og streaming, ligesom forbindelsen også er optimal til gaming på grund af den lave latency.

Læs mere om Waoo her

KONTAKT 
Arrangør for eventet, CEO for eSport.dk, Zahid Butt, kan træffes på 28129333, info@slap.dk  Administrerende direktør i Waoo, Jørgen Stensgaard, kan kontaktes via pressekontakt Sara Kyed Jensen, 50574482 eller sje@waoo.dk.

Pressebilleder fra eSport-events til fri afbenyttelse:
https://www.dropbox.com/sh/yzyr9y1ffwomr0u/AACZXygojuDB735hu7MexC2Ia?dl=0j

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen