Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Samarbejde får skaderamte tilbage på arbejdsmarkedet

Node Image Upload arbejder

En medarbejder får hjernerystelse og tandskade, da hun ved et uheld går ind i en glasdør. En slagteriarbejder får en halv ko over sig, og får slemme smerter i ryg, nakke og skulder. En elektriker falder flere meter fra en mast, lander på benene, men pådrager sig brud i ryg og gener i skulder, hånd og knæ.

Der er voldsomme hændelser blandt de cirka 3.500 arbejdsskader, der hvert år anmeldes til forsikringsselskabet If. For år tilbage ville en stor del af de tunge sager været endt med langtidssygemeldinger eller et endegyldigt farvel til arbejds­markedet.

Men selvom deres primære opgave er at betale for behandlingsudgifter, hjælpemidler, opgøre mén og erhvervsevnetab, stopper If ikke dér.

Et effektivt samarbejde mellem forsikringsselskab, kommuner og erhvervsliv har nemlig vist sig at være opskriften på at få alvorligt tilskadekomne tilbage til hverdagen og arbejdslivet.

- I de særligt tunge sager, vælger vi at tilbyde en personlig konsulent, der gennem en tæt relation bistår den skaderamte i møder med kommune, jobcenter og derigennem ofte finder en vej tilbage til arbejdsmarkedet, forklarer Helle M. Olesen, leder af Personskade hos If Skadeforsikring.

Indsatsen har to elementer. Det ene går på at øge den skadelidtes funktionsniveau med relevant behandling. Det andet omhandler rådgivning og støtte i relation til at få tilknytning til arbejdsmarkedet. I forløbet fokuseres der på at forbedre den skaderamtes forudsætninger på begge fronter.

- Vores målsætning er at mindske følgerne efter arbejdsskaden mest muligt, og få skadelidte tilbage i job. De fleste mennesker har en meget stærk arbejdsidentitet, og ønsker ikke at gå hjemme. De vil meget gerne ud på arbejdsmarkedet igen, siger Helle M. Olesen.

Sociale relationer
I en undersøgelse If har foretaget, peger over 50 pct. af de arbejdsskaderamte på de personlige, sociale relationer, som blev ydet af forsikringen, som afgørende for at finde tilbage til hverdagen og arbejdslivet.

- Det gør en markant forskel, at nogen rent fysisk stiller sig til rådighed, hjælper og sætter den skaderamte i centrum. Bare det at finde ud af, hvilke regler der er på området og hvad man har krav på fra kommunen er jo virkelig svært for en udenforstående, siger Helle M. Olesen.

Det er den private rehabiliteringsvirksomhed Aleca, der råder over socialrådgivere, psykologer og smertelæger, If samarbejder med.

Herfra deltager rådgiveren med skaderamte i opfølgningsmøder med kommunen, og vurderer om der findes behandlingstiltag, som kan fremme skadesramtes situation. Rådgiveren er også aktiv i at skabe jobmuligheder for klienten, enten med særlige hensyn på den tidligere arbejdsplads eller i et helt nyt jobtilbud. Og Aleca oplever stor villighed fra forsikringsselskabet til at betale for behandlinger og hjælpemidler der kan fremme den skaderamtes situation.

- Der er tale om en både menneskelig og økonomisk stor gevinst for alle involverede. Og flere kommuner har nu fået øjnene op for, at samarbejdet med private forsikringsselskaber skaber nogle løsninger, som kommunen ikke selv har midler og ressourcer til, siger partner og socialrådgiver i Aleca, Jakob Tarp Sørensen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen