Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Salget af sommerhuse er fordoblet på seks år

Node Image Upload sommerhus_dsc_1475

Gennem det meste af et år har det været drøftet at ændre reglerne for belåning til sommerhuse, inden det i april blev endelig vedtaget. Noget tyder på, at danskerne i mellemtiden har taget forskud på glæderne. Sommerhussalget er steget med 20 procent i forhold til sidste år og fordoblet siden 2011.

Den 1. maj blev grænsen for realkreditbelåning til sommerhuse hævet fra 60 til 75 procent, så det blev billigere at låne. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at der er blevet solgt rigtig mange sommerhuse allerede før reglen trådte i kraft, og at opsvinget i økonomien derfor også har indflydelse på sommerhussalget.

Der er således solgt 20 procent flere sommerhuse i årets første fire måneder i forhold til samme periode sidste år, og salget er mere end fordoblet siden 2011.

”Mæglerne har solgt flere end 2.300 sommerhuse i årets første fire måneder. Salget er markant højere end i de seneste år, og vi har en forventning om, at salget for hele 2017 kommer til at ligge omkring niveauet fra 2006. Det var lige før finanskrisen brød ud, hvor vi var på vej ind i en lavkonjunktur. Derfor er der stadig et stykke op til niveauet fra de rigtig gode år fra 2002 til 2005, men tallene viser, at opsvinget i økonomien også slår igennem i salget af sommerhuse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Store stigninger i 10 kommuner
I alt er der solgt 2.329 sommerhuse fra januar til april mod 1.944 i samme periode sidste år. Stigningen er mærkbar i især 10 kommuner, hvor antallet af handler er steget med 25 procent eller mere.

”Vi kommer rundt i alle egne af landet, når vi ser på de kommuner, hvor handlen er steget mest. Men især i Limfjords-området sker der noget særligt. Her er salget i Aalborg og Jammerbugt Kommune steget henholdsvis 55 og 42 procent i forhold til samme periode sidste år. Det er vildt,” siger Birgit Daetz.

De 10 kommuner er Aalborg, Jammerbugt, Guldborgsund, Lolland, Varde, Vordingborg, Gribskov, Halsnæs, Bornholm og Kalundborg.

Hussalget følger med
Det er ikke kun sommerhussalget, der stiger. Salget af villaer og rækkehuse er ligeledes stigende, og også her er hele Danmark med - på nær København.

”Der er solgt over 14.400 huse, og det er otte procent flere end i samme periode sidste år. Der er stigninger i alle landsdele på nær i København by, og det er endnu et tegn på, at opsvinget på boligmarkedet kommer alle dele af landet til gode,” fastslår Birgit Daetz.

Samlet set blev der solgt i alt 23.591 boliger i årets første fire måneder. Det er 8,5 procent flere end i de første fire måneder af 2016.

Da den nye boligskatteaftale først blev vedtaget i starten af maj, har vi stadig til gode at se, om den har en effekt på handelsaktiviteten.

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse om den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for april 2017 i en pressemeddelelse den 22. juni 2017. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 2. juni og Boligsidens Markedsindeks den 8. juni.

Kontaktperson: Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs mere på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen