Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sæt kærlige spor i andres liv

Topbillede

Kom helt tæt på, få oplevelser for livet og gør et fantastisk stykke arbejde i en god sags tjeneste. Som frivillig i udlandet gør du en stor forskel i andres liv og i de områder, der har hårdt brug for hjælp.

Du kan arbejde frivilligt på mange forskellige projekter i udlandet. Bliv underviser på en skole i Cambodja, pas vilde løver i Afrika eller vær med på et naturfredningsprojekt i Sydamerika.

Når du udfører frivilligt arbejde i udlandet, er det vigtigt, at du respekterer kulturen, viser forståelse og har lyst til at gøre en indsats. Den indsats, du lægger i dit arbejde, får du mange gange igen, når du ser glæden i børnenes ansigter eller hører en veltilpas knurren fra de søde dyr.

Du kommer til at knytte et helt specielt bånd til de børn, som du passer på enten et børnehjem, i en børnehave eller på en skole. Børnene udstråler en smittende livsglæde på trods af de få midler, de har. Kreativiteten blomstrer omkring dem og selv en lille klump tape kan blive forvandlet til en fodbold, som de kan få flere timer hvis ikke dage til at gå med.

Mærk forskellen

”Teacher, Teacher,” sådan lyder det i de afrikanske townships, når du bliver mødt med omfavnende arme af de kærlige børn. Selvom de kalder dig ”Teacher”, er du mere end bare det. Du er med til at forbedre børnenes barndom ved at lege med dem, undervise dem og give dem omsorg og tryghed. Se begejstringen lyse ud af deres øjne, og nyd de rolige øjeblikke med dem vuggende på skødet.

Én, der netop har oplevet dette, er Christina Sjælland, der har været frivillig i en township tæt på Cape Town i Sydafrika. Rejsen, som hun bestilte igennem rejsebureauet Adventuredk, er en af de bedste beslutninger, hun nogensinde har taget.

”Det har været utrolig lærerigt at arbejde i en township i Sydafrika! Det var spændende at opleve forskellen mellem vores rige danske samfund og det fattige afrikanske lokalsamfund. Jeg arbejdede på en skole, der hedder ”Good Hope”, den var mindre end et almindelig parcelhus med kun 10 kvadratmeter udeareal. Her måtte 40 børn deles om et toilet, og de måtte ikke vaske hænder med vand. I de sydafrikanske townships betaler man et ugentligt beløb for at lade sit barn gå i skole. Dette medførte, at der var mange flere børn først på måneden end sidst på måneden,” fortæller Christina Sjælland.

På skolen ”Good Hope” stod Christina for undervisningen sammen med de andre frivillige. Hun lærte børnene at tælle til 10, sige alfabetet og stave til forskellige frugter. Om eftermiddagen var der tid til leg og fordybning. Her kunne de blandt andet klippe, klistre, danse, tegne og lege med Lego.

Frivilligt fællesskab

En af fordelene ved at udføre frivilligt arbejde i udlandet er, at du møder nye mennesker fra hele verdenen. Sammen gør I en forskel og hjælper, der hvor midlerne er mindst. Det skaber en stor fællesskabsfølelse, hvilket er en af de væsentligste faktorer ved frivilligt arbejde. Du knytter nye venskaber på tværs af landegrænser og skaber et stort netværk med hele verden. Arbejdsopgaverne bliver kun sjovere, når det er i samarbejde med andre unge, der deler samme passion som dig og brænder for at gøre en forskel.

Du kommer helt tæt på kulturen og oplever, hvordan lokalbefolkningen lever. Du hjælper til med daglige gøremål og bliver en integreret del af de lokales hverdag. Det er enormt spændende at bo blandt de lokale og lære om deres historie og kultur. Hvis du går ind i projektet med et åbent sind, vil du få mange fede og interessante oplevelser fra de lokale.

Opfyld dine drømme

Hvis du ønsker at arbejde frivilligt med enten børn eller dyr, kan du gøre det gennem Adventuredk. De tilbyder frivilligt arbejde i udlandet for unge i alderen 18-35 år. Her kan du blandt andet komme på en løvefarm i Sydafrika, hjælpe med at redde og behandle dyr i Costa Rica eller passe forældreløse børn i Cambodja. Du skal ikke have specielle forudsætninger for at udføre frivilligt arbejde, men det er vigtigt, at du har gåpåmod og lyst til at gøre en forskel.

Christina Sjælland havde efter mange år på skolebænken brug for nye indtryk, så hun var ikke i tvivl, da hun så, at hun kunne kombinere en af Adventuredk’s rejser med frivilligt arbejde.

”Jeg har nydt at udføre frivilligt arbejde, og jeg vil helt klart gøre det igen! Det har været en fantastisk mulighed at kunne kombinere frivilligt arbejde med en grupperejse med Adventuredk. Jeg har oplevet mere, end jeg turde drømme om. Rejsen har lært mig at sætte pris på min opvækst, og de muligheder jeg har fået i livet. Det er ikke alle, der er lige så privilegerede som os i Danmark, og det er vigtigt, at man hjælper, der hvor man kan,” fortæller Christina Sjælland.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen