Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sådan lykkes du med at skabe en digital forretning

Node Image Upload webbureau

Mange større traditionsrige virksomheder kæmper i disse år med at få digitaliseret kritiske forretningsgange for at sikre konkurrencedygtighed i fremtiden. Dette adskiller sig markant fra de traditionelle mellemstore SMV’er som ifølge undersøgelser fra Dansk Industri halter mærkbart efter med digitaliseringen, fordi de mangler interne kompetencer og investeringslyst.

Der er dog en gruppe virksomheder, som hverken kæmper med at holde trit eller som har opgivet digitaliseringskampen på forhånd. Nej, tværtimod nyder denne gruppe godt af digitaliseringen, da de er vokset op med den og tager udviklingen som en selvfølge.

Dette er de digitale indfødte.

De digitale indfødte udnytter digitaliseringen til at skabe virksomheder
De digitale indfødte er kendetegnet ved at være mellem 16-30 år og have en større trang til at skabe deres egne virksomheder, end man har set i tidligere generationer. Det ses tydeligt i statistikken, hvor der i 2016 blev stiftet 5.200 danske iværksætterselskaber.

Selvom der er nogle klare muligheder for at differentiere sig digitalt i markedet, så kæmper mange nyopstartede iværksættere dog alligevel med at etablere sig og blive profitable.

Odenseansk Webbureau klarede opstartens hårde knubs
Et eksempel på en iværksættervirksomhed, som klarede de hårde knubs i starten er det odenseanske webbureau Morning Train. Morning Train er et 18 mand stort webbureau, som har specialiseret sig i webdesign, programmering og online marketing, og de er derfor i dag et af de større bureauer i Odense.

I 2014 besluttede de fire iværksættere bag virksomheden at kickstarte rejsen mod at blive et af Odenses største webbureauer. Det var dog en lang rejse fra start, da de 4 iværksættere i 2014 var studerende på Syddansk Universitet, og i 2014 havde de blot realiseret et beskedent omsætningsresultatet på 500.000 DKK.

Efter 3 år havde de dog vendt dette billede markant. I 2017 havde Morning Train nået målsætningen om at blive et af byens større bureauer i solid vækst med en realiseret omsætning på mere end 5.500.000 DKK og samlet 18 ansatte.

Vi har spurgt dem ad angående deres bedste råd til, hvordan du som digital iværksætter kan trodse de hårde odds og blive en profitabel forretning på sigt.

De 4 bedste råd fra Morning Train til nystartede iværksættere

1. Få skabt dig et netværk
”Hvis du opererer i B2B markedet, så et godt netværk utroligt vigtigt som nystartet – det var vores klare oplevelse i bureaubranchen. Selvom du har viden og evner til at annoncere mod nye kunder på fx Facebook og AdWords, så har du den udfordring som nystartet, at du ikke har noget at vise frem i dit online udstillingsvindue. Det at få de første cases og referencer kræver rigtig meget arbejde og frem for alt masser af tillid fra dine første kunder, og den tillid skabes effektivt i fx netværksklubber.”

2. Afstem jeres forventninger i teamet, inden I sætter iværksættereventyret i gang
”Her ligger der en antagelse – nemlig at du sidder i et team med andre ligesindede. Vores erfaring er, at det er iværksætterteams med forskellige styrker og svagheder, som typisk kommer længst. Det er en hård og lang vej mod succes. Derfor skal I sikre, at I internt har forventningsafstemt, at der kan gå længe før I tjener penge, og I måske ender med ikke at tjene nogle. Sørg for at I er motiveret af andet end et quick-fix på pengepungen, men I brænder for jeres løsning. Det er nemlig den passion, som skal bære jer igennem de første år.

Hvis du derimod er alene, så slipper du alligevel ikke for denne drøftelse. Den skal du bare i stedet have med fx din kæreste, kone eller andre pårørende, så du er sikker på at have støtte i de hårde perioder, som vil komme.”

3. Lav nogle gode billige tilbud fra start, men gør dem tidsbegrænsede
”Dette er et råd, som vil møde modstand hos flere rådgivere og konsulenten. De vil sige, at du skal sætte prisen højt fra start, så du signalerer kvalitet og seriøsitet. Og ikke mindst – at dig kan kunderne ikke presse langt ned i pris! Den lader vi lige stå.

I vores optik kan du kommunikere seriøsitet på mange måder, men hvis du fx vælger at sætte din timepris på konsulentydelser for tæt på dine store konkurrenter, så gør du det svært for dig selv. Efter vores erfaring vil kunder ALTID vælge en leverandør med masser af referencer og anbefalinger til 900 kr/t end en nystartet virksomhed til 800 kr/t uden referencer. Det kan meget vel være, at der er hele 100 kr/t i timepris til forskel, men du må ikke undervurdere, hvor meget cases og den sikkerhed de giver, kan betyde i valget af leverandør.

Til sammenligning havde vi i 2014 en prisstrategi, hvor vi bevidst indlagde 40-50% rabat i vores tilbud i forhold til timepris, som vi faktisk følte vi var værd, og hvor konkurrenterne lå prismæssigt. Vi gjorde dog meget ud af at kommunikere denne besparelses tidsperiode og årsagen til det – nemlig at vi godt vidste, at vi var uprøvede, og derfor gav x % rabat fra start for at kunne bevise vores værd for kunden.
Vi havde en oplevelse af, at vores kunder opfattede det som et ærligt signal af selverkendelse, og de fik indtrykket af, at vi virkelig ville kæmpe for at lykkes, fordi referencen var så vigtig for os. ”

4. Kæmp for at få tilfredse kunder, selvom det giver kortvarigt underskud
”Dette er vigtigt. Vi havde ikke opnået denne vækst, hvis vi ikke havde slugt en hel del kameler undervejs. Masser af indledende salgsmøder. En masse kørsel overalt i landet. En masse projekter, hvor kunderne altid lige skulle have de sidste ting med – gratis. Disse udfordringer var hverdagskost fra starten, men vi holdt fast i, at vi aldrig sendte en større regning end det aftalte. Det betød, at vi aldrig fik en sur eller skuffet kunde, og det skabte en trofast kundeskare. De var trofaste, fordi de oplevede, at vi holdte vores ord i en branche, som var kendt for at sende ekstraregninger, som kunden ikke havde accepteret på forhånd.


Det er super hårdt for moralen at se ens indtjening falde til næsten ingenting den første tid, men fra starten handler det i vores bog om at skabe et brand, og kridte banen op for den positionering, som virksomheden skal have om 2-3 år. Og lur os – i takt med at din kundeporteføljer vokser, og dine cases bliver bedre, så vil flere større virksomheder begynde at lægge mærke til dig. Og så kan din virksomhedsrejse virkelig begynde”.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen