Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ryd for sne og undgå ulykker

Node Image Upload jesper_schmidt_-_dagens.dk_

Vi går snart den kolde lange vinterperiode i møde, og vi har som borgere alle et ansvar når sneen falder. Ligegyldigt om der er faldet 2 centimeter eller 1,5 meter sne, må vi ud med sneskovlen de kolde morgner for blandt andet at undgå ulykker. Når der er tale om fx et fortov med sne, skal der ikke mange mennesker til, før sneen bliver sammenpresset og utrolig glat. Selvom det måske ser sjovt ud, når vi skøjter rundt i sneen, kan vi falde og slå os hårdt, og for især ældre mennesker, skal der ikke meget til, før det går rigtig galt.

Generelle regler for snerydning og glatførebekæmpelse
Ifølge loven skal trapper, indkørsler, indgange til opgange, fortove og lignende altid være ryddet for sne mellem 07 og 22 (08-22 om søndagen). Som udgangspunkt skal der rydes 10 meter fra ejendommens skel. Når det handler om at rydde fortove, skal sneen placeres i en dynge langs rendestenen, og den må ikke blokere hverken vejbane, cykelsti, fodgængerovergange, brandhaner eller lyskrydsinstallationer. Husk at disse regler er generelle, og gælder for private boligejere og udlejere. reglerne kan i få tilfælde være anderledes i visse kommuner, så husk at tjekke op på dette, før sneen falder. Husk også, at man altid er forpligtet at sikre mod glat føre ved at smide salt, grus eller sand. Glatførebekæmpelse på offentlige pladser, stier og veje er altid kommunens ansvar.

Hvad er reglerne for snerydning i lejebolig?
Hvis du bor i lejebolig, er det som udgangspunkt udlejer, der har pligt til at stå for snerydning og glatførebekæmpelse på ejendommens område. I nogle tilfælde kan der stå i lejekontrakten, at lejer selv skal stå for snerydning og glatførebekæmpelse, og det skal fremgå tydeligt. Uanset hvad, er det dog altid udlejer, der står til ansvar, hvis nogen kommer til skade på ejendommens grund, og altså udlejer, der skal betale eventuelle erstatningskrav.

Forsømmelse af glatførebekæmpelse kan være en dyr affære
Som udlejer og privat boligejer står man altid til ansvar, hvis nogen falder og kommer til skade på ens ejendom, eller på fortovet foran ejendommen, hvis det skyldes forsømt glatførebekæmpelse. Faktisk kan det koste mellem 25.000 og 100.000 danske kroner, hvis skaden sker. I de fleste tilfælde dækker din husforsikring dog, så det er derfor en god idé at sikre sig, at man har sådan én. Desuden er det en god idé at holde øje med, hvordan dit hus klarer de store mængder sne og frost. Sne kan veje utrolig meget, og det er derfor vigtigt at sikre sig, at ens tagkonstruktion kan holde til vægten, og hvis man er usikker, bør man fjerne sneen. Desuden bør man opvarme alle sine rum (også dem, der ikke bliver brugt) i de koldeste måneder for at undgå, at rørene springer.

Skader snerydning og saltspredning miljøet?
Vejsalt indeholder blandt andet stoffer som natrium og klorid, som i store mængder er skadeligt for naturen. Særligt i de hårde vintre, hvor man er nødt til at salte vejene meget, tager træerne skade, da stofferne i vejsalt forhindrer planterne i at optage næring.  Desuden kan vejsalt ødelægge mikrofloraen i vandløb, søer og lignende, og vejsaltet kan også finde vej ned til vores grundvand i de hårde vintre. Hvis du vil skåne miljøet, kan du altså bruge sand eller grus i stedet for vejsalt, men desværre er vejsalt det mest effektive middel mod glatføre.

Gider du ikke selv stå for snerydningen, så findes der mange virksomheder, som gerne vil varetage opgave for dig. Læs mere om ordninger omkring snerydning her

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen