Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Rehabilitering kan gøre markant forskel for hjerneskadede

Node Image Upload hjerneskadede

Psykiske lidelser eller påførte hjerneskader behøver langt fra at være enden på livet, hvis blot man får den rigtige behandling.

Hvis man bliver ramt af en hjerneskade eller lider af en psykisk sygdom i så høj grad, at man ikke længere kan tage vare på sin egen hverdag, så kan livet pludselig synes uoverskueligt for både den ramte såvel som de pårørende.

Men en hjerneskade behøver langt fra betyde, at livet er så godt som slut. Ved hjælp af den rette behandling og rehabilitering kan man i mange tilfælde hjælpe de berørte til igen at tage kontrol over eget liv.

Mere fokus på behandling
Derfor opfordrer flere læger og eksperter på området, at der kommer et større fokus på behandling af hjerneskadede og psykisk syge personer.

Der har nemlig været stor succes med de personer, der har opholdt sig steder, hvor der har været fokus på rehabilitering og behandling med henblik på at få patienterne tilbage til en hverdag, hvor de kan klare sig selv.

Magten over eget liv
Et af de steder er Botilbudet Solskrænten i Faaborg på Fyn, der arbejder aktivt med rehabilitering. Her er målet at give den enkelte person magten tilbage over sit eget liv, så han eller hun kan vende tilbage til hverdagslivets aktiviteter – og det har de haft succes med.

Det sker helt konkret ved at udrede de enkelte personer og klarlægge, hvad de selv kan bidrage med til hverdagen på botilbuddet. Ved at give dem opgaver og ansvarsområder som for eksempel madlavning eller havearbejde bliver hjernen stimuleret, og det kan hjælpe dem med at komme tilbage til eget liv i større eller mindre grad.

Succes med recovery
Denne tilgang til rehabilitering kaldes også for ”recovery”, og den bruges i stigende grad på flere bosteder rundt omkring i landet.

Det skal ikke forstås som om, at den enkelte person bliver symptomfri og kan vende tilbage til en hverdag som før sygdommen eller hjerneskaden indtraf, men snarere at personen kommer videre efter sygdommen og finder ny mening i livet.

Hjerneskader og psykisk sygdom fungerer ikke ligesom et brækket ben – det medfører ofte begrænsninger i større eller mindre grad, som den enkelte person med det recovery-baserede syn på rehabilitering kan lære at leve med.

Det mål kan opnås ved blandt andet at give personen en indgående viden om symptomer, erfaringer og generelle livssituation.

Social fællesskab
Hos Botilbudet Solskrænten gælder det for eksempel også i form af at etablere sociale fællesskaber for personerne på stedet.

For eksempel gør de meget ud af at spise sammen og arrangere fælles aktiviteter på tværs af alder, baggrund og køn.

At give beboerne en følelse af at være en del af et socialt fællesskab har vist sig at være enormt gavnligt for at hjælpe dem tilbage i livet.

Mange psykisk syge
Ifølge tal fra Danske Regioner rammes cirka hver femte dansker i løbet af livet af en psykisk sygdom.

Mindst 250.000 mennesker lider af depression, mens cirka 40.000 lider af svære psykoser og kan dermed i mange tilfælde ikke selv klare en hverdag.

Tallene for de psykisk sindslidende har været under kraftig stigning de seneste ti år, og eksperter og læger er ikke enige om, hvorvidt det skyldes, at man er blevet bedre til at opdage psykiske sygdomme, eller om folk generelt lider mere af psykiske lidelser.

Derudover lever over 120.000 mennesker med en hjerneskade – 75.000 på grund af en hjerneblødning og 47.000 på grund af en anden erhvervet hjerneskade.

Hvert år indlægges omkring 20.000 voksne og 1500 børn med akut hjernetraume eller hjerneblødning. Det svarer til omkring 55 voksne og fire børn hver eneste dag.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen