Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Prisstigninger på huse: Nordjylland slår Hovedstaden

Node Image Upload boligsiden_davidbuchmann_006

Boligsidens Markedsindeks for februar måned viser, at huspriserne er steget med fire procent det seneste år. Prisstigningerne har traditionelt været størst i og omkring Hovedstaden, men i den forgangne måned er det Region Nordjylland, der har drevet markedet frem.

Har du købt en villa eller et rækkehus i februar måned, har du i gennemsnit betalt 12.841 kroner for hver kvadratmeter. Det viser Boligsidens Markedsindeks. Prisen er på cirka samme niveau som måneden før, men dykker vi ned i tallene, er der væsentlige regionale forskelle.

Huspriserne er stadig højest i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, der huser landets to største byer, der traditionelt har drevet det danske boligmarked frem. Lige nu er det imidlertid huspriserne i Region Nordjylland, der kravler opad. Den seneste måned er de steget med 2,6 procent.

”Det er traditionelt i Nordjylland, at priserne har været lavest, og husene har været sværest at sælge. Nordjyderne er ved at komme på niveau med resten af Jylland, og det er et udtryk for, at de seneste års vækst på markedet nu kommer ud i alle afkroge af landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I takt med at huspriserne er steget i Region Nordjylland, er salgstiden blevet kortere. Den lå i februar måned 3,2 procent under niveauet fra januar i år.

Markante prisstigninger det seneste år
Set over det seneste år er priserne på huse i Region Nordjylland steget med 6,5 procent. Det er mere end den gennemsnitlige stigning på fire procent for hele landet, hvor nedslaget også er faldet med 1,2 procent.

”Efterspørgslen på huse stiger i hele landet. Sælgerne er blevet mere realistiske i deres prissætning, og derfor kan de slippe afsted med at give mindre i nedslag. Det har ikke haft effekt på de gennemsnitlige priser for de første måneder af året, men ser vi på sæsonudsvingene for 2015 og 2016, så er priserne typisk steget i foråret og om sommeren, og aktiviteten på markedet i de første måneder af 2017 er et tegn på, at det også vil ske i år,” forudser Birgit Daetz.

Det er ikke kun på villaer og rækkehuse, at priserne er steget det seneste år. Priserne på ejerlejligheder er steget det seneste år med 8,3 procent, mens sommerhuspriserne er steget mere moderat med 1,7 procent.

Boligsidens markedsindeks hver måned
Hver måned udsendes Boligsidens Markedsindeks, der giver et aktuelt billede af udviklingen på priser, salgstid og nedslag på boligmarkedet. Tallene er baseret på afsluttede bolighandler. Boligsidens Markedsindeks for marts bliver udsendt 7. april 2017.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen