Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Prisfest i tre år: Sjællandske huse steget 20 procent

Topbillede

Priserne på villa og rækkehuse er steget med mere end 20 procent på Sjælland de sidste tre år. Det viser nye tal for Boligsidens Markedsindeks for juli.

Det er blevet en hel del dyrere at blive husejer på Sjælland de sidste tre år. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra juli måned viser, at priserne på villa og rækkehuse er steget med henholdsvis 21 og 23 procent i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

I Ishøj, Halsnæs, Faxe, Vordingborg, Sorø og Stevns kommuner har stigningerne i perioden sågar været på mere end 30 procent.

”Der har været en sjællandsk prisfest på villaer og rækkehuse de seneste år, og de her tal viser, at det ikke kun er centreret i og omkring København. Prisstigningerne i nord-, vest- og sydsjælland har også været så store, at priserne i Region Sjælland nu nærmer sig Region Midtjyllands, hvor Aarhus hidtil har trukket gennemsnittet så langt op, at det har været umuligt at nå,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Sommerstabilitet på markedet
Mens huspriserne med det lange sigte er steget markant, har udviklingen i huspriserne den seneste måned været stabile. Priserne i juli ligner dem fra juni, og det er helt typisk.

”Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hele landet er 13.421 kroner, og det er en stigning på 1 promille i forhold til sidste måned. Det er naturligt for sæsonen, at der er mere stille om sommeren end i foråret. Derfor er det nødvendigt at bruge en lidt større tidsmæssig målestok for at se et større prisudsving,” siger Birgit Daetz.

Ser vi på priserne i dag og for et år siden, er nogle af de sjællandske kommuner også godt med på listen over de største stigninger. Listen toppes af Ikast-Brande Kommune, hvor priserne et steget 19 procent det seneste år, mens Faxe, Vordingborg og Halsnæs også er i top fem.

”Det er interessante tal, og det peger i retning af, at priserne på Sjælland måske nok rykker, men det gør de altså også i Midtjylland, hvor Ikast-Brande, Holstebro og Skanderborg har prisstigninger over 10 procent.”

Prisstigninger kan fortsætte
På grund af de stigende priser i en række af de midtjyske kommuner tror Birgit Daetz ikke, at priserne i Region Sjælland kommer til at overstige Region Midtjyllands priser foreløbig.

”Der er ikke noget lige nu, der tyder på, at priserne vil holde op med at stige. Der vil komme en sæsonbetinget nedgang i aktiviteten i efteråret og vinteren. Det kan påvirke priserne, men på den lidt længere bane vil priserne nok fortsætte med at stige. Og der har vi nok allerede set de største udsving på Sjælland, mens mange kommuner i Jylland og på Fyn for alvor begynder at rykke nu.”

Øvrige nøgletal – Boligsidens Markedsindeks juli 2017

  • Kvadratmeterprisen på ejerlejligheder er steget 0,5 procent den seneste måned, så den nu er 25.508 kr.
  • Efter at være steget meget i foråret er kvadratmeterpriserne på sommerhuse faldet lidt igen. Den seneste måned er der sket et fald på 1,1 procent, så prisen nu er 15.022 kroner per kvadratmeter.
  • Det gennemsnitlige nedslag på villa/rækkehuse og ejerlejligheder er på henholdsvis 499 og 488 kroner per kvadratmeter.
  • Salgstiden på ejerlejligheder er 95 dage. Den er lavest i Region Hovedstaden (62 dage) og højest i Region Sjælland (143 dage).

Boligsidens Markedsindeks hver måned
Hver måned udsendes Boligsidens Markedsindeks, der giver et aktuelt billede af udviklingen på priser, salgstid og nedslag på boligmarkedet. Tallene er baseret på afsluttede bolighandler. Boligsidens Markedsindeks for august bliver udsendt d. 7. september 2017.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs også mere på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen