Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige

Node Image Upload _dsc4201

Ganske usædvanligt for årstiden fortsætter salgspriserne på sommerhuse med at stige i november. Det viser nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

I takt med at året rinder ud, plejer der at falde ro over sommerhusmarkedet. Det betyder mindre handelsaktivitet og faldende priser. Sådan forholder det sig ikke i år, hvor priserne på landsplan fortsætter med at stige. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

En opgørelse over sommerhussalget i november viser en prisstigning på 0,3 procent, og det er yderst usædvanligt for årstiden. Stigningen ses i fire ud af fem regioner og er størst i Region Midtjylland, hvor priserne er steget 3,3 procent.

”Det er tale om en lille stigning på landsplan, men den er langt fra ubetydelig, da den tegner et billede af et marked, der udvikler sig særdeles usædvanligt i forhold til normalen. Bemærkelsesværdigt er det også, at priserne ligger fire procent højere end for et år siden. Der er altså tale om et løft på et marked, der i en lang periode var på lavt blus. Og sammenligner vi netop med november 2016, er der ikke prisfald i en eneste region,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mærkbar effekt på markedet
Siden februar er priserne på sommerhuse med en enkelt undtagelse i juli steget måned for måned. Også ind i det sene efterår. Og det bryder med priskurven fra de forrige år, hvor vi har set et dyk i månederne op mod årsskiftet.

”Nu ser vi for alvor effekten af ændringerne i realkreditbelåningen til sommerhuse, der blev indført i foråret. Det boost, som det i forvejen opadgående marked fik, har fået et godt greb i boligkøberne, og nu hvor vi nærmer os afslutningen på året, kan vi godt konkludere, at det har haft en positiv indvirkning på købelysten at gøre det billigere at erhverve sig et sommerhus. Med det afsæt bliver det utrolig spændende at følge udviklingen henover vinteren,” siger Birgit Daetz.

På visse parametre følger sommerhusmarkedet dog den gængse udvikling henover året. Både salgstiden og rabatten på et køb er steget henholdsvis 3,4 procent og 4,3 procent siden oktober.

Sammenligner vi med samme tidspunkt sidste år, er der dog tale om fald, hvilket bidrager til den samlede fortælling om et marked i vækst. På landsplan er salgstiden faldet 3,8 procent, men hele 20,7 procent i Region Hovedstaden. Og ser vi på nedslaget, forhandles der nu et langt mindre beløb sammenlignet med for et år siden. Helt præcist lyder faldet på 15,3 procent.

Øvrige nøgletal:

  • Salgsprisen på ejerlejligheder faldt i november for første gang i 15 måneder. På landsplan lyder faldet på 0,2 procent. Størst er det i Region Midtjylland, hvor priserne tog et dyk på 1,4 procent. I hovedstaden holder priserne niveau. Og sammenligner vi med november 2016, ses en generelt stigning på 9,4 procent.
  • Også huspriserne viser tegn på stagnation med et fald i samtlige regioner på nær i Region Nordjylland, hvor priserne derimod er steget 1,6 procent siden oktober. Ligesom på markedet for ejerlejligheder ses dog en stigning henover det seneste år. På landsplan lyder den på 3,8 procent.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284,  e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen