Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Op mod 15% af køberne skal slås for det de har betalt for, når de køber projektbolig

Topbillede

Danske BOLIGadvokater vil øge forbrugerbeskyttelsen og udarbejde nye retningslinjer for køb af projektboliger – alt for mange brænder nallerne på projektsalg.

Projektsalget er i vækst, i 2014 blev der handlet 1206 boliger som projektsalg, i 2016 var tallet steget til 2259, og alene i første halvår af 2017 er der handlet 1335 boliger som projektsalg. Faktisk var lidt mere end hver 20. bolig, som blev solgt i København i maj/juni - projektsalg.

Danske BOLIGadvokater vurderer, at omkring 15 ud af 100 købere oplever, at deres bolig ikke står færdig på den aftalte overtagelsesdag. I grelle eksempler mangler hele rum – toilet eller køkken, i andre situationer er der ikke malet færdig eller boligen er fyldt med byggesjusk.

De køber katten i sækken
Ved projektsalg ser køber ofte kun en tom byggegrund, nogle tegninger og billeder på glittet papir, før der skal skrives under på købsaftalen. Køber er derfor nødt til at tro på, at projektudbyderen kan og vil levere varen.

”I ca. 10-15% af handlerne får køberne ikke det, de har forventet, og der er ofte alvorlige mangler” fortæller advokat Jan Schøtt-Petersen og forklarer, at det er netop disse situationer, Danske Boligadvokater ønsker at undgå.

”Vi arbejder på at indlede et samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder og Forbrugerrådet for at ændre på retningslinjerne for projektsalg, således at projektkøbere ikke risikerer at komme i klemme på samme måde som i dag” lyder det fra Jan Schøtt-Petersen.

Danske Boligadvokater foreslår bl.a., at en del af købesummen først falder, når projektudbyderen har opfyldt handelen 100%.

Danske BOLIGadvokaters 6-punkts tjekliste ved projektsalg:

  • Husk at selv om du har underskrevet købsaftalen og betalt et mindre depositum, har du kun reserveret boligen. Først når bygherren har underskrevet er købet endeligt.
  • Du skal sikre dig, at du har mulighed for, at tilbageholde noget af købesummen, hvis der er fejl og mangler på overtagelsesdagen.
  • Du skal sikre dig, at du har krav på dagbod, hvis byggeriet bliver forsinket, således at du ikke kommer til at stå med unødvendige dobbeltudgifter til midlertidig bolig, ekstra flytteomkostninger og opbevaring af indbo.
  • Undersøg hvem der bygger? Hvad er deres erfaringer – er der et moderselskab bag, der evt. kan overtage ansvaret for din kommende bolig, hvis sælgers selskab går konkurs?
  • Få uafhængig rådgivning og hjælp til at gennemgå din købsaftale. En certificeret Dansk BOLIGadvokat er specialist i bolighandel og projektsalg.
  • Få bistand fra en professionel byggerådgiver ved afleveringen af boligen samt ved eftersyn 1 og 5 år efter overtagelsen – hvor bygherren er forpligtet til, at udbedre eventuelle fejl og mangler.

Yderligere info:
Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen, mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en Dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen