Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nyt liv i Odense Havn er katalysator for investeringer

Node Image Upload 300x136_s20

Odense Havn omdannes i disse år til en bæredygtig og kulturel bydel, der skal binde byen og vandet sammen. Udviklingen sker kontrolleret og de i alt 9 udviklingsområder sælges i bidder så udbud og efterspørgsel hænger sammen.

De første beboere er flyttet ind og Havnebadet i Odense Havn er åbnet. Det er bare starten. For der er fuld fart på havneområdet i Danmarks 3. største by, som i disse år undergår en forvandling fra industrihavn til en ny bæredygtig bydel. Visionen er at skabe et tæt og oplevelsesrigt byområde med både erhverv, boliger og kultur- og fritidstilbud for alle borgere og alle aldersgrupper.

”Odense er i rivende udvikling. Vi har udarbejdet denne plan sammen med Odense Kommune og Werk Arkitekter. Med sin unikke beliggenhed bliver det en både grøn, blå og urban bydel med spændende byrum og kulturelle aktiviteter, som alle i Odense vil kunne nyde og få glæde af,” siger Tony Hamilton, der er chef for ejendomsudvikling i Odense Havn.

Det samlede grundareal for udviklingsområdet er på 35 hektar. Af dem er 28 hektar afsat til ny bebyggelse svarende til cirka 300.000 etagemeter. Det bliver med tiden til 2.500-3.000 boliger, kontorer, serviceerhverv, butikker, restaurationer og kultur samt to parkeringshuse.

”Vores fokus har været på at bevare havnen som en levende bydel for alle aldersgrupper og alle indkomstgrupper,” siger Tony Hamilton, chef for ejendomsudvikling på Odense Havn.

Stor investorinteresse

Udviklingen af Odense Havn smitter positivt af på ejendomsmarkedet i hele Odense, lyder meldingen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Odense.

”Odense Havn bliver så attraktiv, at den nye bydel er blevet en medkatalysator til at få gang i de omkringliggende projekter,” siger Morten Nielsen, partner og erhvervsmægler, EDC Erhverv Poul Erik Bech i Odense.

”Den store mængde af projektmuligheder, tiltrækker landets projektudviklere. Men det øgede fokus på Odense gør også, at vi oplever flere og flere udenbys investorer, der gerne vil købe færdigbyggede ejendomme – lige nu har vi over 150 opskrevet i vores Køber-/Lejerkartotek, der aktivt søger boligudlejningsejendomme i Odense,” siger Morten Nielsen.

Tony Hamilton oplever også, at der fra investorernes side er stor interesse for udviklingen af Odense Havn, som vil blive udbudt løbende, forventeligt som større delområder.

”Vi kunne sælge det hele i morgen, men det er ikke i hverken havnens eller byens interesse. Blandt andet har vi jo lejere på nogle af arealerne, som kan blive så længe, deres kontrakt løber. Vi ønsker heller ikke at oversvømme markedet og skabe for stor konkurrence i forhold til byggerier andre steder i kommunen. Og så ønsker vi også at sikre, at væksten i boliger er tilpasset den forventede vækst i tilflytning til byen”, siger Tony Hamilton.

Fordelen ved at sælge grundene på Odense Havn som delområder er, ifølge Tony Hamilton, at Odense Havn kan opnå en bedre pris. Samtidig vil sælger have mulighed for at kunne stille højere kvalitetskrav til byggerierne, byrum og infrastruktur, og det vil sikre, at der udarbejdes helhedsplaner lokalplansmæssigt. Herved kan delområderne færdiggøres og indrettes som det er intentionerne i byomdannelsesplanen for Odense Havn.

Unik mulighed

Ifølge Tony Hamilton, byder Odense på gode investeringsmuligheder.

”Det er en helt unik mulighed investorerne får her. Det går godt for Odense. Befolkningstallet er på vej op. Antallet af studerende stiger, så vi ved, at der er efterspørgsel efter boligerne. Vi investerer også mange andre steder i Odense, der er ved at udvikle sig fra traditionel industriby til en moderne vidensby med højt kvalificeret arbejdskraft. Vi er allerede kendt for robotklyngen Robotics, og i maj i år indviede vi desuden et nyt internationalt dronetestcenter i H. C. Andersen Airport.  Vi udvider også universitetet og får nyt supersygehus, som understøttes af en ny letbane. Alt dette medvirker til at drive udviklingen fremad,” siger Tony Hamilton.

Den endelige omdannelse af Odense Havn forventes af være færdiggjort i 2027.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen