Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nye vejprojekter skal sikre arbejdspladser i hele landet

Node Image Upload 1200x900_s12

Trafikpropper og køer koster samfundet milliarder af kroner. Nye beregninger fra Dansk Byggeri viser, at bedre vejforbindelser vil skabe flere tusinde fuldtidsjobs. To EDC Erhverv-mæglere påpeger, at bedre vejforbindelser vil give store gevinster for lokale virksomheder.

Trængsel på vejene koster det danske samfund milliarder hvert år. Dugfriske tal fra Dansk Byggeri viser, at hvis danskerne i gennemsnit sparer fem minutter til og fra arbejde, så svarer den sparede rejsetid til omkring 13.000 fuldtidsjobs. Køer og trafikpropper betyder langsommere og dermed dyrere varetransport for virksomhederne. Samtidigt er efterspørgslen efter gode beliggenheder ud til motorvejsnetværket steget kraftigt i EDC Erhvervs Køber-/Lejerkartotek gennem det seneste år, hvilket sætter et ekstra pres på vejnettet.

Finansloven for 2018 har afsat penge til vejinvesteringer. Flere store vejprojekter landet over er i gang og forventes færdiggjort inden for få år.

På Fyn skal den stærkt trafikerede Vestfynske motorvej udvides, så de sidste 24 kilometer mod Odense Vest udvides til seks spor. En udvidelse er nødvendig for, at virksomhederne får lyst til at etablere sig på Fyn.

”Der er meget stor belastning på motorvejen. Det er et kæmpe irritationsmoment for virksomhederne, fordi det er dyrere at få transporteret varer fra A til B, og medarbejderne holder i kø. Nogle virksomheder fravælger nok at etablere sig i området, og det kan også være sværere at tiltrække gode ansatte, når transporten tager så lang tid,” fortæller Morten Nielsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn.

I Jylland bliver to store vejprojekter færdig i 2018, mens et helt nyt projekt er på tegnebrættet. To kommende analyser skal sætte fokus på en midtjysk motorvej, der med sine 150 kilometer motorvej skal aflaste E45-motorvejen. Tidligere har virksomheder afvist at etablere sig i Midtjylland på grund af dårlige vejforhold, men den udvikling kan forbedringer af vejnettet vende ifølge Mogens Lindal, partner og erhvervschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Viborg.

”En midtjysk motorvej vil give en meget tiltrængt aflastning af E45. I Midtjylland hører vi ofte fra virksomheder, at de vælger området fra på grund af infrastrukturen. Viborg har stigende indbyggertal i kraft af de mange offentlige arbejdspladser, men går glip af private arbejdspladser, mens Skive kæmper med tilbagegang,” siger Mogens Lindal.

HER VOKSER VEJNETTET

• Herning-Holstebro-motorvej, sidste etape (i alt 39 km), 2018

• E45 mellem Aarhus Syd-Skanderborg Syd (14 km) udvides fra fire til seks spor, 2018

• Bro over Roskilde Fjord ved Frederikssund, 2019

• Hærvejsmotorvej – forundersøgelse Hobro-Give, VVM-undersøgelse Give-Haderslev, 2019/2020

• E20 mellem Nr. Aaby og Odense Vest (24 km) udvides fra fire til seks spor, 2018-2022

• Ny Storstrømsbro ved Vordingborg, vejbaner klar 2020

Oplysninger fra Vejdirektoratet

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen