Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nye tal: Huspriserne stiger i 57 kommuner

Node Image Upload dsc_7350

Kvadratmeterprisen på et hus er det seneste år steget med 4,2%, og ser man på prisstigninger fra februar til marts har 57 af landets 98 kommuner oplevet fremgang i priserne. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Landsgennemsnittet for kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse er steget med 4,2% det seneste år. Stigningen er slået igennem i alle landets fem regioner, men det er især Region Nordjylland og Region Sjælland, der driver markedet frem. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for marts.

”At prisstigningerne er størst i Region Nordjylland og Region Sjælland fortæller os, at det ikke kun er landets to største byer, der alene påvirker priserne, således at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse nu er tæt på at runde 13.000 kroner. Det er et sundhedstegn for markedet, at stigningerne har bredt sig til hele landet, fordi det indikerer en interesse for yder- og landområderne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De stigende huspriser er nu kommet ud i så mange afkroge af Danmark, at 68 af landets 98 kommuner har oplevet prisstigninger det seneste år, mens 57 kommuner har oplevet prisstigninger alene fra februar til marts i år. I samme periode for fem år siden gjaldt det kun 15 kommuner.

”Dengang i 2012 havde vi en finanskrise, der gjorde betingelserne for vækst på boligmarkedet meget svær. Nu er er der helt andre positive tendenser, og mange af de 57 kommuner er beliggende med afstand til de store byer. Det gælder for eksempel Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt i Nordjylland, og Odsherred, Ringsted, Kalundborg og Slagelse på Sjælland,” siger Birgit Daetz.

Salgstid og nedslag er faldet
Samtidig med at huspriserne er steget, er salgstiden faldet, så huse nu bliver solgt 6,6% hurtigere end for et år siden, mens nedslaget i priserne alene den seneste måned er faldet 5,9%.

”Der er ofte en helt logisk sammenhæng mellem nøgletallene. Når priserne stiger, er det ofte, fordi efterspørgslen er stor, og derfor er køberne også klar over, at de skal slå til lidt hurtigere for at undgå, at deres drømmebolig bliver solgt til anden side. På samme måde har køberne ikke samme forhandlingsposition, som når markedet går trægt. Og så er sælgere og ejendomsmæglere blevet bedre til at prissætte rigtigt. Sammenlagt fører det til mindre nedslag og hurtigere salg,” påpeger Birgit Daetz.

Det er ikke kun på villaer og rækkehuse, at priserne er steget det seneste år. Kvadratmeterprisen på ejerlejligheder er steget med 8%, mens en kvadratmeter sommerhus nu koster 2,2% mere end for et år siden.

Boligsidens Markedsindeks hver måned
Hver måned udsendes Boligsidens Markedsindeks, der giver et aktuelt billede af udviklingen på priser, salgstid og nedslag på boligmarkedet. Tallene er baseret på afsluttede bolighandler. Boligsidens Markedsindeks for april bliver udsendt 8. maj 2017.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen