Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nye regnskabsregler øger behovet for vurderinger

Node Image Upload 02a115z1

Fra årsskiftet kan alle virksomheder indregne investeringsejendomme til dagsværdi i deres årsregnskab, og det anbefaler revisor Henrik Reedtz fra Ernst & Young, at man gør, så regnskaberne i højere grad afspejler udviklingen i investeringernes afkast.

Behovet for, og ønsket om eksterne vurderinger af investeringsejendomme, vil stige de kommende år, som følge af ændringerne i Årsregnskabsloven, som får indflydelse på regnskabsåret der afsluttes d. 31/12 2016. De nye regnskabsregler samt det forhold, at de mange udenlandske investorer på det danske ejendomsmarked i langt højere grad kræver eksterne vurderinger af deres investeringsejendomme, vil generelt få efterspørgslen efter eksterne vurderinger til at stige.

Det mener Partner, statsaut. revisor Henrik Reedtz fra revisionsvirksomheden Ernst & Young P/S. Han forudser, at det danske ejendomsmarked i langt højere grad kommer til at ligne de store udenlandske ejendomsmarkeder, hvor investeringsejendomme stort set altid vurderes af eksterne valuarer. ”Har man købt ejendomme som investering, bør man, efter min opfattelse, bruge dagsværdien som princip i sit regnskab, så den afspejler udviklingen i investeringens afkast. Det er noget, som alle virksomheder der foretager ejendomsinvesteringer bør forholde sig aktivt til”, siger Henrik Reedtz.

Han forventer på sigt, at det nye princip vil blive standarden i alle selskaber med investeringsejendomme i porteføljen. Og han tror, at det vil trække i retning af eksterne vurderinger, hvor mange selskaber i Danmark i dag selv står for vurderingerne af den aktuelle dagsværdi. ”Jeg synes allerede, at vi kan se tendensen. De store udenlandske fonde er vant til eksterne vurderinger, og deres indtog på det danske marked betyder, at det kommer ind ad bagvejen. På et tidspunkt bliver det god skik at bruge eksterne vurderinger i Danmark, som vi allerede ser det i Tyskland og Sverige. Det går den vej. Og det er noget, vi bifalder som revisorer, da eksterne vurderinger ofte giver et bedre og mere retvisende revisionsbevis, ” forklarer Henrik Reedtz.

Virksomheder, der ønsker at bruge dagsværdien af deres investeringsejendomme i årsregnskabet, skal reelt bruge tre vurderinger: Dels en opgørelse af værdien pr. 1. januar 2015, samt pr. 31. december 2015 og 31. december 2016. Årsregnskabet skal afspejle afkastet i løbet af det seneste regnskabsår. Der er dog indført en lempelse via en overgangsbekendtgørelse, så man i princippet kan nøjes med en enkelt vurdering.

Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech forudser erhvervsdirektør Jørgen Jørgensen også, at flere virksomheder fremover vil bruge eksterne vurderinger, og her er EDC Erhverv parat til at løse opgaven. ”De interne vurderinger vil ofte operere med et princip om plus/minus 20 procent, men vi kan ramme meget tættere på den aktuelle markedsværdi via vores kendskab til markedet,” siger han og fortsætter. ”Når værdien af investeringsejendomme opgøres til dagsværdi, kan man som investor langt bedre vurdere selskabets udvikling og det løbende afkast. Det burde efter min mening være stort set alle selskaber, der fik deres ejendomme vurderet eksternt. Der burde gælde samme armslængdeprincip som ved revision. Man kunne til en start indføre, at en procentdel af ens ejendomme blev eksternt vurderet, eller man kunne indføre stikprøve-vurderinger”, foreslår Jørgen Jørgensen.

Der er ingen skattemæssige konsekvenser af den nye Årsregnskabslov, men loven vil på sigt, medvirke til at skabe større transparens og åbenhed på markedet for investeringsejendomme.

Kontakt:
Henrik Reedtz, Partner, statsaut. revisor, tlf.: 5158 2686, e-mail: henrik.reedtz@dk.ey.com
Jørgen Jørgensen, direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech, tlf.: 3330 1025, e-mail: jjo@edc.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen