Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nye boligtal: Nu falder huspriserne

Node Image Upload villa_skaleret

For første gang i seks måneder viser Boligsidens Markedsindeks et fald i huspriserne. Det er samtidig første gang i tre år, at en september måned byder på prisfald.

Huspriserne steg hver eneste måned fra februar til august, men nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at udviklingen er vendt, og at priserne er faldet fra august til september. Den udvikling er atypisk, idet priserne i 2015 og 2016 steg i årets niende måned.

”En kvadratmeter hus i Danmark koster nu 13.411 kroner, og det er 0,2 procent lavere end i august. I sig selv ikke et fald der ryster boligmarkedet, men et fald der afviger fra den tendens, vi har kendt de sidste år. Og sammenholdt med de normale sæsonforhold kan det betyde, at vi forventer at se prisfald resten af året,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

At huspriserne nu falder, skyldes flere ting, men der er to primære årsager, påpeger Birgit Daetz.

”Der har været kraftig aktivitet på markedet, idet der blev solgt godt 3.000 huse mere i de første otte måneder af 2017 end i samme periode i 2016, så markedet ser ud til at være mættet. Og så er priserne allerede steget små fire procent i år, så vi har nået et punkt, hvor priserne regulerer sig selv, og det er et sundhedstegn.”

Prisstigninger på Sjælland er gået i stå
Det er især i Region Hovedstaden og i Region Sjælland, at boligpriserne har været på himmelflugt de seneste år. Men tallene for september viser, at det er her, huspriserne nu flader ud.

”Priserne på huse i Region Sjælland er steget rigtig meget, fordi priserne i Region Hovedstaden har været så høje, at folk har søgt ud på hele Sjælland for at finde et hus, der passer bedre til deres økonomi. Det har ført til prisstigninger på huse på hele Sjælland i løbet af 2017, men den udvikling er nu bremset,” siger Birgit Daetz.

Stabile årsændringer
Der er dog ingen grund til at tro, at de flade vækstkurver på Sjælland og de faldende huspriser skyldes, at vi er på vej ind i en tid med massive prisfald.

”Ja, priserne på villaer og rækkehuse falder, men vi ser samtidig, at priserne på ejerlejligheder, dog i mindre grad end tidligere, fortsat stiger. Tager vi det lidt længere sigte på, kan vi se, at huspriserne det seneste år et steget små fire procent, og at ejerlejlighederne er steget cirka ni procent. Disse årsændringer har ligget stabilt i halvandet år, så derfor er der foreløbig tale om små udsving. Men det er udsving, som gør det ekstra interessant at følge udviklingen de kommende måneder,” siger Birgit Daetz.

Se kvadratmeterpriser på villaer/rækkehuse fra Boligsidens Markedsindeks for september fordelt på regioner.

Øvrige nøgletal:

  • Priserne på ejerlejligheder i Danmark stiger med 0,6 % fra august til september og ligger nu på 25.998 kroner. Ejerlejlighederne stiger desuden i Københavns Kommune for 21. måned i træk.
  • Salgstiden på villaer og rækkehuse er steget 7,2 % i Region Nordjylland. Den er faldet i alle øvrige regioner. Den gennemsnitlige salgstid for hele landet er 168 dage.
  • Kvadratmeterprisen på et fritidshus er steget til 15.085 kroner. Den er størst i Region Hovedstaden (18.709 kroner) og lavest i Region Sjælland (13.327 kroner).

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz. Mobil: 21210284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Kommunikations- og pressekonsulent Simon Møbjerg Sørensen. Mobil: 40267053, e-mail: sms@boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen