Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ny togstation skaber stigende boligpriser

Node Image Upload langeskov_station

Flere steder i landet skaber store infrastrukturprojekter stigende boligpriser. Vi ser nu samme tendens i den fynske by Langeskov, der fik en ny togstation i efteråret 2015. Her er boligpriserne steget mere end gennemsnittet på Fyn, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Etableringen af nye midtjyske motorveje i 00’erne skabte stigende boligpriser i midtjyske byer som Skæring, Lystrup, Låsby, Gjellerup og Lind, der alle lå tæt på en af de nye motorvejsafkørsler. Nu viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk, at den nye station ved Langeskov på Fyn har en lignende betydning for boligpriserne.

I årene op til Langeskov Stations indvielse var udviklingen på boligmarkedet i Langeskov ikke særligt opsigtsvækkende. Det gik lidt op og ned på samme måde som det fynske boligmarked generelt gjorde i årene 2010-2014.

Omkring 2015 skete der imidlertid noget. Priserne i Langeskov steg pludselig næsten 10 procent, og fra 2015 til 2016 hoppede de yderligere godt otte procent. Det var henholdsvis tre og fem procentpoint over prisstigningerne på det øvrige fynske boligmarked.

”De stigende boligpriser i Langeskov er en klar indikator på, at indvielsen af stationen har gjort Langeskov mere attraktiv. Dermed ikke sagt, at det er den eneste forklaring, men vi ved, at boligpriserne påvirkes positivt af adgang til velfungerende offentlig transport,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”En af begrundelserne for at lave investeringer i infrastruktur er, at det skal give en række positive gevinster. Der er flere af de større infrastrukturprojekter, som står færdige i de kommende år, og det skal blive interessant at se, om og i hvilket omfang det vil få betydning for boligmarkedet i de områder, der får glæde af disse anlægsprojekter,” siger Birgit Daetz.

Positiv effekt fra Aarhus Letbane
Et af de projekter, som Birgit Daetz hentyder til, er den nye letbane i Aarhus, der begynder at køre i maj i år med afgange hvert kvarter. Her forventer ejendomsmæglerkæden Danbolig, at prisudviklingen vil ligne den, vi har set i Langeskov.

”Åbningen af letbanen vil gøre det nemmere at komme fra A til B, og det gør det attraktivt at bo tæt på de nye stoppesteder. Det bliver nemmere at komme ind og ud af byen, og aarhusianerne kan hurtigere komme til sygehuset i Skejby, universitetet, andre uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i Aarhus og omegn. Alt det vil få en positiv betydning for boligpriserne i Aarhus og i det opland, der nu bliver bedre forbundet til byen,” siger Bettina Møllerskov, ejendomsmægler MDE ved Danbolig Aarhus City.

Udover letbanen i Aarhus er der også gang i andre infrastrukturprojekter, der ventes at øge boligpriserne i flere forskellige dele af landet. Her er på den korte bane tale om elektrificeringen af togstrækningerne København - Ringsted og Køge Nord - Næstved, der vil skabe øget hastighed, kortere rejsetid og attraktive forhold for pendlere til og fra København.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs også mere på Boligsiden.dk. Foto: Kåre Thor Olsen

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen